Elvis Americanul, reţinut în ţară pentru mita dată unui agent de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elvis Memet, zis Americanul, fusese prins de Poliţia Rutieră nerespectând regimul de circulaţie. El a prezentat agenţilor un permis de conducere şi cardul de identitate emise de statul american New York. Acestea erau însă falsificate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus luni, 3 septembrie, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile faţă de Elvis Memet (36 de ani), zis „Americanul”, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Probatoriul a relevat că, după ce la data de 26 august 2012, învinuitul a fost implicat într-un accident rutier uşor pe raza municipiului Constanţa, când nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP.

Cu ocazia soluţionării dosarului de tamponare la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, agentul de poliţie rutieră i-a comunicat lui Memet că permisul său de conducere şi cardul de identitate - ambele emise de autorităţile americane ale statului New York - par a fi contrafăcute.

Acesta i-a promis însă o sumă de bani cu scopul de a sista cercetările referitoare la posibila contrafacere a celor două documente.

Întrucât agentul de poliţie rutieră a sesizat organele de urmărire penală cu un denunţ, la data de 3 septembrie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa l-au prins în flagrant pe învinuit în flagrant.

El îi oferea agentului de poliţie rutieră denunţător suma de 200 dolari SUA, pentru a-l determina să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod corespunzător şi să nu continue investigaţiile penale în legătură cu suspiciunea de falsificare a cardului de identitate şi a permisului de conducere.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de dare de mită este închisoarea de la 6 luni la 5 ani, cu precizarea că orice învinuit sau inculpat se bucură pe tot parcursul procesului penal de prezumţia constituţională de nevinovăţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite