Elena Frâncu, doamna de fier a sportului constănţean, se retrage din activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Frâncu a condus două decenii sportul constănţean
Elena Frâncu a condus două decenii sportul constănţean

Fosta vicecampioană mondială, Elena Frâncu, a anunţat că se retrage din fruntea Direcţiei Judeţene de Sport Constanţa. Ea s-a aflat timp de două decenii în fruntea acestei instituţii.


„Este ziua care marchează finalul carierei mele în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Este o zi grea, pentru că este ultima şedinţă de bilanţ la care voi lua parte după 27 ani ca funcţionar al direcţiei. Dar nu am ce face, asta este viaţa”, a spus Elena Frâncu.

Elena Frâncu s-a apucat de sport de la o vârstă fragedă. A început să joace handbal la Şcoala nr. 9, actuală „Ion Creangă“, iar apoi s-a transferat la Clubul 1, antrenamentele având loc în Sala Flămânda.
Părinţii ei au vrut să se facă inginer alimentar, însă ea şi-a urmat visul. În 1973 era deja vicecampioană mondială cu echipa de fete. Pe scurt, cariera sa sportivă poate fi descrisă astfel: triplă campioană naţională de junioare şi senioare, semifinalistă cu echipa INCS Bucureşti în Cupa Campionilor Europeni, multiplă campioană balcanică de junioare şi senioare.
În 1975 a ajuns la Constanţa, după ce a refuzat mai multe oferte de la echipe mari din ţară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite