Pitbull-ul de la Rutieră a recidivat: Daniel Cristian Zaharia este avansat din nou la „excepţional“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pitbull-ul de la Rutieră, spaima șoferilor
Pitbull-ul de la Rutieră, spaima șoferilor

Pentru toate meritele sale care l-au dus la porecla de „Pitbull-ul de la Rutieră“, agent-şef Daniel Cristian Zaharia, va avea grad de agent-şef principal, alături de alți patru poliţişti constănţeni care vor fi avansaţi la „excepţional“ cu ocazia Zilei Naţionale de 1 Decembrie.

Cinci poliţişti constănţeni vor fi avansaţi la „excepţional“ cu ocazia Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Pentru toate meritele sale care l-au dus la porecla de „Pitbull-ul de la Rutieră“, agent-şef Daniel Cristian Zaharia, va avea grad de agent-şef principal, iar Florin Orneaţă, agent-şef la Postul de Poliţie Chirnogeni, cel care a descoperit ferma de marijuana din satul Credinţa, va fi agent-şef principal.

Şeful criminaliştilor, comisarul Musledin Sinan, devine comisar-şef datorită rezultatelor în rezolvarea unor crime deosebit de grave (triplul asasinat de la Cernavodă, decapitarea de la Ghindăreşti etc) ai căror autori erau necunoscuţi. Şeful de la Resurse Umane, inspectorul principal Alexandru Dumitru Didel, va fi subcomisar pentru felul în care a gestionat reorganizarea personalului, iar Vasile Budeanu, agent principal la Investigaţii Criminale, ajunge agent-şef adjunct pentru că s-a remarcat în misiuni internaţionale.

Cei mai buni poliţişti constănţeni vor fi felicitaţi de superiori pentru avansarea în carieră, într-un ceremonial auster ce are loc joi, de Ziua Naţională, în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie.

„Contează să fiu un poliţist bun“
Pentru Daniel Cristian Zaharia, pitbull-ul de la Rutieră, avansarea din acest an reprezintă vârful de carieră. „Am urcat în grad până la maximul posibil în rangul subofiţerilor. La vârsta mea, 35 de ani, nu e puţin lucru“, se mândreşte el.

Deşi este extrem de mândru de recunoaşterea oficială, Zaharia este de părere că nu contează ce grade porţi, dar că trebuie întotdeauna să te ridici la înălţimea lor. „La mine este simplu: contează să fiu un poliţist bun. Aşa îţi capeţi prestigiul“, spune agentul de circulaţie.

Daniel Cristian Zaharia este considerat cel mai intransigent poliţist de la Rutieră. Inamicul nr. 1 al şmecherilor cu bolizi, el a amendat inclusiv VIP-uri precum Cornel Penescu, Andreea Bănică sau Cristina Rus. El a stabilit chiar un record judeţean la „săltat“ permise pentru viteză: în 2008 a lăsat fără carnet 350 de şoferi vitezomani - adică unul pe zi.

În 2009, Zaharia a fost singurul agent din poliţia constănţeană avansat la „excepţional“, iar acum a „recidivat“. „Senzaţia este pe măsura efortului depus. La cât am muncit, consider că e o răsplată binemeritată“, a declarat Pitbull-ul, conştient de valoarea lui.

În afară de felicitări, poliţiştii nu vor primi decât o mică majorare salarială, de ordinul zecilor de lei. Dar când vine la modul „excepţional“, mulţumirea morală ţine loc de foame. „Ţin foarte mult la onoarea uniformei pe care o port. De la părinţii mei am învăţat că onestitatea este cea mai importantă“, a spus cel mai bun poliţist rutier constănţean.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite