De ce, Denis Alibec?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul minune al fotbalului constănţean a dat Inter-ul pe o miuţă. Într-o noapte, Denis Alibec a plecat din casa unui cartier sărac din Mangalia, unde stăteau cu chirie, direct pe San Siro. Din cauza motivelor disciplinare, s-a întors la Constanţa!

În urmă cu câţiva ani scriam de un puşti minune din Mangalia, al cărui talent fusese remarcat de cei de la Inter Milano. Copilul crescut fără tată, cu banii câştigaţi de mama sa din curse de taximetrie, părea să fi câştigat gheata de aur.
Peste noapte, a plecat din casa unui cartier sărac din Mangalia, unde stăteau cu chirie, dintr-o cămăruţă care stătea să cadă peste ei, şi a ajuns pe San Siro. În buzunar avea un contract mai mare decât bugetul primăriei Mangalia.
A lăsat în urmă o mamă şi o bunică. S-a alăturat lui Mutu, Chivu, Snejder şi Zanetti.
A fost revelaţia Constanţei. „Noul Hagi“, „Copilul minune“, aşa era adulat de presă şi de publicul larg. Trăiam şi noi bucuria lui. Toată suflarea era aţintită pe ghetele lui.
De la 50 de euro cât primea pe lună de la Farul a încasat 200.000 de euro pe sezon.
Denis - un copil bine educat, cu mult bun simţ, care părea că aşa va rămâne. Vorbea foarte puţin şi îl durea foarte mult când i se răstălmăceau declaraţiile. Şi aşa puţine.
A trecut un an, apoi altul... Toată lumea era atentă la ceea ce se întâmplă cu Denis constănţeanul. Promitea puştiul. Era un star în devenire.
„Numai să nu i se urce la cap !“, gândeau toţi. Aveam atâtea exemple de fotbalişti talentaţi care se ruinau prin cluburi sau cu domnişoare tunate... Dar Denis părea să rămână acelaşi copil, acelaşi băiat sărac din Mangalia, care a crescut fără o baie în casă. Trimitea bani mamei lui şi astfel şi-a făcut o căsuţă într-un cartier nou al oraşului. Mama lui i-a amenajat un altar la intrare: medaliile şi diplomele obţinute de Denis, dar şi tricourile marilor fotbalişti.
A mai trecut un an. Denis şi-a mărit colecţia de ghete, dar şi cea de fete ! Mama lui chiar s-a supărat când am scris de prietena lui. O fi ştiut ea ceva. Apoi, Denis şi-a recunoscut relaţia pe Facebook cu o domnişoară, copia Biancăi Drăguşanu !
Hmm ! mi-am zis atunci. Denis Alibec a început să apară mai mult la rubrica mondenă şi nu la cea de sport. Asta până într-o zi când am aflat că gruparea belgiană Mechelen la care a fost împrumutat de Inter Milano i-a reziliat înţelegerea din motive disciplinare. Aşa că Denis a revenit la Constanţa, unde se pregăteşte cu Viitorul Constanţa, echipa patronată de Gheorghe Hagi.
Un final anunţat? Un fost coleg de sport mi-a spus: „La fel ca şi alţi mulţi fotbalişti are talent, dar minte...“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite