Finalizarea podului de la km 0, prioritatea noului director al Portului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decebal Şerban, noul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, a declarat că vrea să continue proiectele început de vechea conducere. Cel mai important este podul de la km 0.

Acest proiect se află în fază de execuţie. S-a realizat mai mult de jumătate din investiţie. Constructorul este SC „Apolodor Com Impex“ SRL Bucureşti.
Consultantul care asigură serviciile de supervizare lucrări este SC „Poyry“ România SRL, iar proiectantul este SC “Search Corporation“ SRL Bucureşti.
Oportunitatea acestei investiţii a apărut datorită posibilităţii de conectare a portului Constanţa la Autostrada Bucureşti – Constanţa, prin varianta ocolitoare a oraşului, conducând la devierea traficului greu de pe DN 39, precum şi  decongestionarea acestuia în perioadele de trafic aglomerat. Proiectul asigură şi o conexiune rutieră adecvată între cele două părţi ale portului, partea de nord şi cea de sud.
Valoarea aprobată a contractului de finanţare este de 160.018.000 lei.
Investiţia cuprinde două obiective: realizarea unui pod rutier la km 0+540 al CDMN şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa şi o bretea de acces la DN39.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite