Alpinistul utilitar despre arestarea călăului său: „Sunt mulţumit de decizia procurorilor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gligore Ilea, pe patul de spital
Gligore Ilea, pe patul de spital

Alpinistul utilitar Gligore Ilea s-a arătat mulţumit de decizia procurorilor prin care, bărbatul care i-a pus viaţa, în primejdie a fost arestat. „M-a executat. Nu mi-a dat nicio şansă. M-a ameninţat şi apoi şi-a pus ameninţarea în practică. Cred că acum a realizat, în sfârşit, ce a făcut“, a spus Ilea.

Costel Stoian (58 de ani) este acuzat de tentativă de omor pentru că i-a tăiat frânghia unui alpinist utilitar, iar acesta s-a prăbuşit în gol de la 10 metri înălţime. Incidentul a avut loc sâmbăta trecută, în jurul orei 16.00, la un bloc de şapte etaje de pe strada Dezrobirii din Constanța.

Gligore Ilea (31 de ani)  şi colegul său, Constantin Avasiloaiei (30 de ani), lucrau de câteva zile la izolarea unui apartamentul de la ultimul etaj al blocului din zona Big. Erau nevoiţi să treacă şi prin dreptul geamurilor celorlalţi vecini, ceea ce l-a enervat la culme pe unul dintre proprietari, care a recurs la gestul extrem. Fără să stea pe gânduri, Costel Stoian i-a tăiat coarda de susţinere lui Gligore Ilea, iar alpinistul a căzut în gol de la peste 10 metri înălţime.
Din fericire, alpinistul nu s-a lovit la cap, pentru că a căzut în picioare şi apoi pe spate. Are coloana fracturată şi o entorsă la piciorul drept şi a fost deja externat din spital. „Din fericire, nu va rămâne cu sechele neurologice. Este un norocos. Se va recupera complet , a dat asigurări dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„M-a executat“

El a povestit că imediat după ce a căzut, Stoian a coborât la parter, însă nu ca să-i acorde primul ajutor ci ca să îl înjure. „Puteam să rămân într-un cărucior cu rotile. Nu mi-a dat nicio şansă, a fost un noroc că am scăpat“, a mai afirmat el.  Ilea a spus că nu ştie încă dacă îi va cere despăgubiri. El intenţionează ca, imediat după ce se va vindeca, să se reapuce de meseria de alpinist utilitar. „E viaţa mea. Abia aştept să fiu din nou în coardă“, a mai spus alpinistul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite