EXCLUSIV Supravieţuitor pe Costa Concordia: „Am primit formulare în care să spunem ce bunuri am pierdut!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela S., un cadru didactic din Constanţa care a supravieţuit naufragiului navei de lux Costa Concordia din 13 ianuarie, spune că recent a primit din partea companiei formulare în care să treacă ce bunuri au pierdut.

Ea spune că s-a consultat şi cu celelalte familii dar încă nu au luat nici decizie în privinţa acţiunii civile împotriva companiei.
Compania Costa Crociere, proprietarul navei Concordia, şi mai multe asociaţii ale pasagerilor care au supravieţuit naufragiului, au ajuns vineri la un acord ce prevede despăgubirea pasagerilor.

Pe pagina de Facebook, compania Costa Crociere anunţă faptul că  valoarea compensaţiei este de 11.000 de euro pentru fiecare persoană, pentru a atât bunurie pierdute, cât şi daunele morale. De asemenea, compania va despăgubi inclusiv taxele de port, de croazieră, cheltuielile medicale. Mai mult decât atât, compania oferă consultare psihologică.

Filmul unei tragedii

Profesoara a povestit în exclusivitate pentru „Adevărul“ Constanţa teroarea de pe nava de lux Costa Concordia din ziua naufragiului. Supravieţuitoarea spune că echipajul nu a fost pregătit pentru asemenea situaţii.
Vineri, în ziua impactului, femeia se afla în camera sa, de pe puntea 8. „Eram obosită. Fusesem în Roma şi am încercat să vizităm cât mai mult din oraş. A doua zi urma să vizităm Savona şi am zis să fiu odihnită“, povesteşte M. S. Doar ce luaseră cina.
Copilul era la un spectacol de magie, împreună cu tatăl său, pe puntea 3. „La un moment dat am simţit o zguduitură puternică, iar după câteva momente s-a stins lumina. Am ieşit imediat pe hol. Acolo era lumină. Porniseră generatoarele. Un steward care era pe hol m-a asigurat că nu s-a întâmplat nimic“, spune ea. S-a întors în cameră, însă cum aceasta era, în continuare, scufundată în întuneric, a ieşit pe hol.

„Făceam câţiva paşi şi apoi cădeam“

După câteva minute, soţul şi copilul au venit spre cameră şi i-au zis că s-a întâmplat ceva grav. Atunci şi-au luat vestele de salvare şi au încercat să urce pe punte. „S-a instalat panica. A fost înfiorător. Toată lumea fugea care - încotro. Personalul nu era pregătit pentru o asemenea acţiune de salvare. Nu aveau habar de nimic. Nava a început să se încline. Făceam câţiva paşi şi apoi cădeam. În câteva minute, nava cred că s-a înclinat cu 7 grade“, povesteşte femeia

Pachebotul Costa Concordia, având la bord 4.229 de persoane, dintre care 1.000 de membri de echipaj şi de trei ori mai mulţi turişti, a naufragiat în seara zilei de 13 ianuarie, după ce a deviat de la ruta stabilită şi s-a izbit de o stâncă foarte aproape de insula Giglio. Bilanţul provizoriu al tragediei este de 16 morţi şi 16 dispăruţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite