Chimiștii juniori de la „Mircea“ s-au calificat pentru etapa internațională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La etapa națională a Olimpiadei de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat săptămâna trecută la Târgu Mureș, au participat opt elevi constănțeni. Așa cum era de așteptat, majoritatea s-a întors acasă cu premii.

Elevii au rezolvat subiecte din disciplinele Biologie, Chimie şi Fizică, fiind îndrumați de prof. Monica Dumitru. Cei care s-au întors victorioși de la Târgu Mureș sunt Daniel Aleca, clasa a VIII-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ (premiul II), Diana Andreea Catană, clasa a VII-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ (premiul III) și Ştefania Lucica Moroianu, clasa a IX-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ (premiul I).


Daniel Aleca a fost distins cu Premiul Societății Naționale de Chimie, iar colegele lui de podium s-au calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională.

De asemenea, au obținut mențiuni Diana Ioana Anastase, elevă în clasa a VIII-a la Liceul Internațional de Informatică și Ioan Ignat, elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite