Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, premiaţi de preşedintele Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poză de colecţie pentru mircişti
Poză de colecţie pentru mircişti

Sub tutela preşedintelui Germaniei, Joachim Gauck, a avut loc în ziua de 5 iunie, în parcul Palatului Bellevue, festivitatea de premiere din cadrul proiectului de mediu înconjurător „Mediul cladeşte poduri”.

Elevi din 20 de şcoli din Germania şi alte 20 de şcoli din Bulgaria, Croaţia, România şi Ungaria investighează obiective ecologice ca nişte adevăraţi jurnalişti în cadrul proiectului de mediu şi mass-media „Mediul clădeşte poduri“ timp de trei ani, în perioada 1 octombrie 2009 – 30 septembrie 2012. Proiectul se află sub tutela preşedinţilor ţărilor participante.
Promotorii proiectului sunt Fundaţia Federală Germană de Mediu (DBU) şi ziarele cotidiene din ţările participante, în cazul nostru.

Alături de elevi


Joachim Gauck a salutat participantii la eveniment şi s-a fotografiat cu premianţii. Elevii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” prezenti la festivitate Alexandra Farcaş din clasa a XI-a şi Theodor Cristian Radu din clasa a XII-a împreună cu profesoara lor Cora Simona Târhoacă au primit cu mare bucurie premiul I şi suma de 1000 de euro pentru cele mai bune realizari jurnalistice pentru articolele publicate la data de 1 iulie 2011 în ziarul „România liberă” având ca temă „Biodiversitatea in Parcul Naţional Munţii Macin”.
În activitatea de cercetare ecologică şi de redactare a articolelor cei 17 elevi ai colegiului participanţi la proiect au fost indrumaţi de profesoarele Cora Simona Târhoacă şi Amalia Maria Zisu.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite