Constanţa: Cititorii au venit cu noaptea-n cap ca să apuce cartea lui Jules Verne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul drum de dimineaţă pentru constănţeni a fost la chioşcul de ziare
Primul drum de dimineaţă pentru constănţeni a fost la chioşcul de ziare

Imediat ce s-au trezit, oamenii au venit în grabă la chioşcurile de ziare din oraş şi au întrebat de ziarul Adevărul care astăzi s-a oferit gratuit împreună cu volumul „20.000 de leghe sub mări“.

Deşi încă nu se luminase, prima oprire a constănţenilor care s-au trezit în această dimineaţă mai devreme decât de obicei a fost la chioşcul de ziare.

Cartea „20.000 de leghe sub mări“ care a fost oferită gratuit a atras zeci de cititori care s-au bucurat că o vor avea în bibliotecă sau o vor pute oferi copiilor şi nepoţilor.

„Nepoata mea are doar 6 ani, dar m-am trezit de dimineaţă să iau cartea, iar când mai creşte să se apuce de citit. În copilărie am citit cu plăcere cărţile scrise de Jules Verne“, a declarat Georgeta Bonciu.
 

Georgeta Bonciu a luat cartea pentru nepoata sa





Un alt constănţean vrea ca să îşi facă toată colecţia aşa că a venit în grabă să apuce primul volum. „Am doi nepoţi şi vreau să le fac toată colecţia ca să citească pentru că este o lectură plăcută pentru cei mici, dar şi cei mari“, a spus Dumitru Trandafir.

Vânzătorii au fost luaţi cu asalt

Dacă în unele zone din oraş, chioşcurile de ziare cum este cel din zona Gară funcţionează cu program non-stop, iar cartea s-a dat încă din timpul nopţii, alţi vânzători au fost luaţi cu asalt de cei care plecau spre serviciu.

„Am oprit trei cărţi pentru colegele mele, iar restul le-am dat de la ora 5.00. Oamenii nu au avut somn“, a spus El Hame, vânzătoare. În zona Delfinariu, una dintre vânzătoare şi-a agăţat pe chioşc un bilet pe care scria „Nu mai avem Adevărul“ pentru ca cititorii insistenţi să înţeleagă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite