Bugetul alocat reparării Cazinoului din Constanţa a fost redus cu 30% GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina şi Alex, declaraţii de dragoste pe faleza Cazinoului
Cătălina şi Alex, declaraţii de dragoste pe faleza Cazinoului

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a decis să reducă bugetul alocat lucrărilor de renovare a Cazinoului cu 30%. Emblema oraşului Constanţa a fost preluată de minister de la Primăria Constanţa.

Ministerul a tăiat în ultima lună din proiectele în derulare sau care nu au fost demarate. Pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa s-a redus bugetul cu 3 milioane lei (de la 10 milioane de lei). De asemenea, s-au mai redus fondurile pentru reabilitarea şi modernizarea de aşezăminte culturale, iar pentru marketing şi promovare turistică vor fi cheltuiţi 2 milioane lei, faţă de 11 milioane lei prevăzuţi în primă fază, a şa cum a declarat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al ministerului.


image
image
image

Opinia publică protestează

Valentin Coman, directorul executiv al Grupului pentru Jurnalism, Cultură şi Comunicare, a spus că va protesta public împotriva acestei decizii.
În prima şedinţă de Guvern din 2012, Executivul a aprobat „indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa“.
Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 24 de luni. Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Există precizarea că finanţarea se face în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.
În anul 2011, clădirea a fost preluată în administrare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi s-a transmis în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii SA pentru realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare. După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi predat pentru administrare Consiliului Local Constanţa şi va fi redat circuitului public.

DATE TEHNICE

Monument istoric de valoare universal, Cazinoul a fost inaugurat la 15 august 1910. este amplasat pe un teren în suprafaţă de 3.108,0 mp. Clădirea se desfăşoară pe subsol, parter, etaj şi mansardă cu o suprafaţă construită la sol de 1.598,81 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 3.844,56 mp.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite