Începe licitaţia pentru lucrările de restaurare ale Cazinoului. Bugetul alocat a fost redus cu 30% GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătrânul Cazino
Bătrânul Cazino

Cristian Predescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a promis că în câteva zile va fi lansată licitaţia pentru lucrările de reabilitare şi restaurare a Cazinoului din Constanţa.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a decis să reducă bugetul alocat lucrărilor de renovare a Cazinoului cu 30%. Emblema oraşului Constanţa a fost preluată de minister de la Primăria Constanţa.
Ministerul a tăiat recent din proiectele în derulare sau care nu au fost demarate. Pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa s-a redus bugetul cu 3 milioane lei (de la 10 milioane de lei). De asemenea, s-au mai redus fondurile pentru reabilitarea şi modernizarea de aşezăminte culturale, iar pentru marketing şi promovare turistică vor fi cheltuiţi 2 milioane lei, faţă de 11 milioane lei prevăzuţi în primă fază, a şa cum a declarat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al ministerului.



Opinia publică protestează

Valentin Coman, directorul executiv al Grupului pentru Jurnalism, Cultură şi Comunicare, a înaintat o adresă ministerului. Ministrul a răspuns precizând faptul că reabilitarea simbolului oraşului Constanţa se va realiza în temenul promis.

Lucrările durează 24 de luni


În prima şedinţă de Guvern din 2012, Executivul a aprobat „indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului Constanţa“. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 24 de luni. Finanţarea obiectivului de investiţii se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Există precizarea că finanţarea se face în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie.
În anul 2011, clădirea a fost preluată în administrare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi s-a transmis în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii SA pentru realizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare.
După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi predat pentru administrare Consiliului Local Constanţa şi va fi redat circuitului public.

image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite