Tradiţii şi obiceiuri din Basarabia, pe scena constănţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tradiţii şi obiceiuri basarabene
Tradiţii şi obiceiuri basarabene

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța organizează în perioada 27-31 martie Festivalul „Zilele Basarabiei”. Programul conţine vizionări de filme, degustări de produse tradiţionale. 

Obiectivele festivalului ajuns la cea de-a V-a ediție sunt informarea corectă a publicului din România asupra particularităților culturale din Basarabia, elucidarea importanței Unirii de la 1918 pentru evoluția ulterioară a culturii și societății basarabene și promovarea elementelor culturale actuale din Basarabia pe scena constănțeană.
Programul va începe marți, 27 martie 2012, ora 13:00 cu  simpozionul științific „Moldova de azi până mâine“ la Campusul Universității „Ovidius” cu participarea profesorilor și studenților din cadrul universităților din Constanța dar și a invitaților speciali din Republica Moldova.
Vineri, de la ora 17.30, în incinta City Park Mall se va desfășura expoziția „Spirit de Moldova” , cu muzică și dans popular și produse din Basarabia.
Pe 30 martie 2012, organizatorii vă invită să degustaţi minunatele produse specifice zonei.
Tot cu scopul de a promova elemente culturale, pe parcursul desfășurării evenimentului, veți putea viziona vineri, ora 20.30, la Cityplex, filmul „Nuntă în Basarabia” distribuit de producătorul Dan Rațiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite