Bacalaureat Constanţa: Peste 1400 de candidaţi au susţinut prima probă scrisă. Vezi aici reacțiile elevilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu înscrişi la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat susţin, începând de astăzi, probele scrise ale evaluării. Prima probă este cea la Limba şi Literatura Română.

UPDATE ora 12.40: Unul dintre elevii care susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română ne-a declarat: „Mi s-au părut ușoare subiectele. Și cu camere, și fără camere, e aceeași treabă. Sunt sigur că o să trec proba“. Elevul a urmat cursurile C.A. Rosetti, și ne-a mărturisit că nu are de gând să dea la facultate: „În România iei aceiași bani, fie că faci facultate, fie că nu. Aici doar cei care fură o duc bine“, a spus elevul de 20 de ani.

„Au fost super ușoare subiectele. Am avut și camere de supraveghere, dar nu m-au interesat“, a spus Luiza Diaconu, fostă elevă la Grup Școlar „C.A. Rosetti“ Constanța.

UPDATE, ora 11.05: Subiectele de la proba scrisă la limba şi literatura română:
1: Analiza unui fragment din opera „Adela" a lui Garabet Ibrăileanu
2: Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre prietenie, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu:
"Prietenia nu este un dor, ci o prezenţă"
Nr. 3: Redactează un eseu de 2-3 pagini în care să prezinţi modul în care se reflectă o temă (banul, destinul, istoria, familia, etc) într-o nuvelă studiată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite