Ultimele zile până la deschiderea tronsonului final al Autostrăzii Soarelui FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Soarelui, ultimul tronson
Autostrada Soarelui, ultimul tronson

Circulaţia pe Autostrada Soarelui, ce leagă Bucureştiul de litoral, va fi deschisă cu o zi mai devreme decât anunţase ministrul Transporturilor la ultima vizită pe şantier. Tronsonul Cernavodă – Medgidia va fi gata, pe o singură cale, la 19 iulie.

Termenul iniţial fusese sfârşitul lunii iunie, dar constructorul nu a putut finaliza lucrarea. Împreună cu Ministerul Transporturilor, consorţiul Astaldi – Max Bogl a convenit ca tronsonul să fie inaugurat, pe o singură cale, la 20 iulie.

GALERIE FOTO CU ULTIMUL TRONSON DE PE A2, CERNAVODĂ - MURFATLAR


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat joi, 12 iulie, că evenimentul va avea loc peste o săptămână, în ziua de joi, 19 iulie.

Viteza, restricţionată la 80 km/h
„Pe sectorul Medgidia - Cernavodă se dă drumul în regim de drum naţional, cu indicatoare de drum naţional, cu restricţiile de circulaţie de drum naţional, cu elementele de siguranţă de drum naţional, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor la mare. Sectorul de la Medgidia la Constanţa, inclusiv Centura Constanţa, va fi deschis în regim de autostradă, cu toate semnalizările, cu toate elementele de circulaţie în regim de autostradă“, a declarat ministrul Ovidiu Silaghi, la ultima vizită pe autostradă.


Harta Autostrăzii Soarelui pe tronsonul Cernavodă - Medgidia - Constanţa

Autostrada Soarelui, ultimul tronson Autostrada Soarelui, ultimul tronson Autostrada Soarelui, ultimul tronson
Harta Autostrăzii Soarelui pe tronsonul Cernavodă - Medgidia - Constanţa

Pe tronsonul Cernavodă-Medgidia viteza va fi restricţionată la 80 km/h, iar circulaţia se va face pe o bandă pe sens. În ceea ce priveşte sectorul Medgidia - Constanţa viteza va fi de 130 km/h.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzaşu, declarase că pe sectorul critic al Autostrăzii Soarelui, de la Cernavodă până la Constanţa, gradul de realizare a lucrărilor pe sectorul ce va fi deschis în regim de drum naţional este de 85%. Există o singură problemă la Ovidiu, pe Centura ocolitoare a Municipiului Constanţa, unde trebuie relocată o conductă de gaze aparţinând Transgaz.

„În rest, constructorul este în grafic. Dacă rezolvăm şi conducta de la Ovidiu, vom avea şi Centura ocolitoare a Municipiului Constanţa în regim de autostradă o dată cu tronsonul Cernavodă - Medgidia“, menţionase Buzaşu.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite