Drumul din Arsa are cont pe Facebook. Creatorul lui este Constantin, un localnic implicat în problemele comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul de Arsa, uliţa de la capătul ţării
Drumul de Arsa, uliţa de la capătul ţării

„Sunt un drum. Nu vrei să scrii despre mine? Dacă îmi dai like, o să ştie lumea de mine şi poate o să fiu reparat" - aşa se prezintă utilizatorul „Arsa Albeşti" prietenilor săi de pe Facebook.

Constantin Scripcariu are 42 de ani şi locuieşte aproape de graniţa bulgară, în satul Arsa, comuna Albeşti, situată între Vama Veche şi Negru Vodă. Lupta lui este veche, dar este purtată acum cu mijloace moderne, aşa a creat contul de pe Facebook pentru a face cunoscută problema tuturor.

„Sunt un drum. Nu vrei să scrii despre mine? Dacă îmi dai like, o să ştie lumea de mine şi poate o să fiu reparat“ - aşa se prezintă utilizatorul „Arsa Albeşti“ prietenilor săi de pe Facebook.



Constantin trăieşte din ajutorul social pe caz de boală, dar spune că nu-şi găseşte liniştea până nu rezolvă situaţia drumului judeţean. A contactat toată presa cu doleanţele lui şi postează regulat pe cont informaţii despre viaţa satului. Omul a participat chiar şi la preselecţia „Dansez pentru tine“ ca să repare drumul, dar s-a ales doar cu o amintire frumoasă.

„Am fost pe sticlă două săptămâni cu cazul meu, în 2006, la publicitatea emisiunii. Am făcut un spectacol tare de tot alături de Mihai Petre. La finele dansului am trecut printre picioarele lui, am ridicat mâinile şi am făcut semnul libertăţii“, rememorează mândru Constantin.

Povestea drumului
Chiar dacă trăiesc într-un sat la capăt de lume, localnicii din Arsa, în frunte cu militantul Constantin, vor să aibă condiţii decente de transport. Drumul judeţean a mai fost reparat, dar este aproape impracticabil.


Constantin Scripcariu din Arsa

„Povestea este foarte veche, de pe timpul unui fost primar comunist. Atunci au venit de Paşte nişte ştabi care au vrut şi ei doi miei de la CAP ca să avem apa şi şosea. Practic cereau câte un miel de lucrare, însă acel primar, care acum a răposat, era în conflict cu nişte localnici şi nu a vrut să dea mieii, ca să nu treacă şoseaua pe la poarta lor. Ciobanii din sat ar fi dat şi 4 miei ca să avem drumul, dar comunistul n-a vrut, de rău ce era. Aşa am rămas şi fără drum, şi fără apă mulţi ani. Avem o legătură la apă, dar vara nu are presiune şi la unii nu alimentează deloc“, spune Constantin.

Iar nemulţumirile se ţin lanţ la Arsa. ENEL-ul ţine reţeaua în fluctuaţii de tensiune, care distrug aparatura electrocasnică, iar o crescătorie de pui deversează mizerii pe lângă sat. Scripcariu le enumeră pe toate şi este supărat că nu are putere să le rezolve. Dar asta s-ar putea rezolva la alegeri, când are de gând să candideze pentru un post de consilier independent. 

Greu şi pentru primar

Primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan, apreciază că al lui consătean face atâtea eforturi pentru repararea drumului, dar problema nu o poate rezolva nici măcar un edil-şef.

„Este vorba despre 3 kilometri de drum ce face legătura între sat şi şoseaua spre Albeşti, DJ391. În aceeaşi situţia mai am un drum de 7 kilometri Albeşti-Coroana. Pentru deplasare oamenii folosesc un drum agricol desfundat. Am spus Consiliului Judeţean că fac un schimb, renunţ la 10 kilometri de drum intravilan pentru ca ei să repare drumurile în programul lor judeţean. Mi s-a răspuns că exist un proiect de reabilitare… şi acum tot aşteptăm“, spune Moldovan.

O veste bună totuşi există pentru constănţenii de la capătul ţării: la finele lui aprilie se dă verde de la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea a 30 de kilometri de drum comunal pentru toate localităţile comunei: Albeşti, Arsa, Cotu Văii, Vârtop şi Coroana. Drumul lui Constantin însă nu se numără printre norocoase.



Contul de pe Facebook al drumului din Arsa
Constantin Scripcariu din Arsa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite