Iniţiativă emoţionantă: elevii unei şcoli au strâns 4000 de euro pentru un adolescent bolnav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi profesorii Şcolii Generale numărul 7 „Remus Opreanu“ au organizat vineri o acţiune caritabilă: o tombolă cu jucării. Banii obţinuţi au fost donaţi părinţilor unui adolescent, fost elev al şcolii, care are nevoie de o intervenţie medicală în străinătate.

Când au aflat că fostul lor coleg şi elev are probleme grave de sănătate, elevii şi profesorii şcolii „Remus Opreanu“ s-au mobilizat urgent.
Alexandru Riciu (15 ani) a fost diagnosticat cu o afecţiune extrem de gravă. Doar o intervenţie în străinătate, urmată de un tratament îndelungat, îi poate salva viaţa. Pentru asta adolescentul ar avea nevoie de nu mai puţin de 100.000 de euro.

Toţi s-au mobilizat. Cu ajutorul unor sponsori au strâns jucării dar un un laptop şi un telefon mobil şi s-a organizat o tombolă. Elevii şcolii au fost invitaţi să cumpere bilete, fiecare tichet valorând 10 lei. Peste 400 de copii au răspuns cu bucurie invitaţiei de a dona bani, sub această formă.
Tombola a fost coordonată de Geanina Titica, profesoară de Istorie şi Luiza Şchiopuleţ, fosta dirigintă a lui Alexandru, cu ajutorul comitetului de părinţi al şcolii. Fiecare copil a tras un tichet şi a plecat acasă cu o jucărie. Premiile mari au ost donate de câştigători lui Alexandru.
La final elevii şi profesorii şcolii au reuşit să strângă aproximativ 4000 de euro.

Acţiuni şi în alte licee

Foştii colegi ai lui Alexandru au venit astăzi la şcoala „Remus Opreanu“ ca să ia parte la tombolă.  „Am fost colegă şi prietenă cu Alexandru patru ani şi am ţinut legătura. E un băiat minunat, un prieten de nădejde, o fire veselă şi optimistă“, a spus Lorena Cornea, fostă colegă cu Alexandru. Ea şi prietenii adolescentului intenţionează să iniţieze astfel de acţiuni şi în trei licee din Constanţa: „Ovidius“- unde este elev Alexandru, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ şi „George Călinescu“.
Profesorii tânărului spun că s-au implicat în această acţiune din toată inima, de dragul celui care le-a fost elev şi care le-a adus atâta bucurie. „Ne-am mândrit cu Alexandru. Era foarte serios, foarte bine aducat, respectuos şi bun la învăţătură. A intrat la liceu  cu o medie extrem de mare“, a declarat Luiza Şchiopuleţ, fosta dirigintă a lui Alexandru.

Cei care doresc să doneze bani pentru a-i salva viaţa o pot face depunând orice sumă în următoarele conturi:
EURO RO 28 INGB 0000999902732800 INGBANK MV Amsterdam, Sucursala Bucureşti pe numele Sapraga Constantin
RON RO 98 ING B 0000999902732801  INGBANK MV Amsterdam, Sucursala Bucureşti pe numele Sapraga Constantin




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite