Greviştii din port: „Demisia lui Popa, apoi discutăm“. Directorul APC n-a mai venit la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii de pe platforma portuară
Sindicaliştii de pe platforma portuară

Protestatarii de la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa îşi continuă greva la adresa conducerii. Sindicaliştii au deja două luni de când au declanşat acţiunea de protest şi două săptămâni de când au luat cu asalt sediul instituţiei.

Angajaţii au părăsit clădirea APC şi secţiile sucursalelor şi pichetează platforma Gării Maritime unde funcţionează administraţia portuară. Ei vor să protesteze până la plecarea din companie a directorului general Aurelian Andrei Popa şi a principalililor săi colaboratori în frunte cu directorul economic Mihaela Vasile.

Ministerul Transporturilor le-a transmis greviştilor la finele săptămânii trecute că a soluţionat, în consiliul de administraţie al APC ţinut la Bucureşti din cauza stării de urgenţă, o serie de revendicări legate, printre altele, de revenirea la programul de lucru şi la accesul în port.

Anunţul ministerului nu i-a mulţumit nici pe departe pe grevişti. „Demisia lui Popa este principala revendicare. Fără asta, nici nu discutăm“, spun sindicaliştii. Ei se declară dispuşi să renunţe la plata salariului pe perioada grevei, numai să-l vadă pe directorul Popa îndepărtat de la companie.

Managerul nici nu a mai încercat luni să vină la serviciu. Protestatarii îl aşteptau la fel de hotărâţi să nu-l primească în sediu, nici pe el, nici pe ceilalţi directori.

O delegaţie APC a fost trimisă să organizeze în această săptămână Ziua Portului Constanţa la Krems, în Austria, dar directorul general Aurelian Andrei Popa va lipsi de la eveniment, deoarece are interdicţie de la Federaţia Internaţională a Transportatorilor să mai intre în porturi. Delegaţia va fi condusă de unul dintre directorii adjuncţi ai APC, Ambroziu Duma.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite