Locuri de muncă vacante pe litoral. Facilităţi pentru firmele care angajează elevi sau studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de muncă sunt disponibile şi pentru elevi sau studenţi
Locurile de muncă sunt disponibile şi pentru elevi sau studenţi

Un număr de 461 de locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă, prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Constanţa, pentru cei care caută un serviciu.

Cele mai multe posturi sunt vacante în domeniul turismului, comerţului şi alimentaţiei publice, în Constanţa şi în staţiunile de pe litoral. Angajatorii caută cameriste, recepţionere, ospătari şi ajutori de ospătari, bucătari şi ajutori de bucătari, şefi de restaurant, bufetier, spălător vase, agent de turism, agent de vânzări, femeie de serviciu, agenţi de pază, îngrijitori spaţii verzi, manipulant mărfuri, tehnician, operator date, şoferi etc.

AJOFM Constanţa aminteşte agenţilor economici că în conformitate cu prevederile articolului 1 din Legea nr. 72/2006 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar.

Acesta este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, ce este prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare. Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar prevăzut la articolul 1 este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Angajatorii interesaţi să încadreze în muncă, pe perioada vacanţelor, elevi şi studenţi sunt aşteptaţi la sediul AJOFM Constanţa de pe str. Lacului nr. 14 sau pot contacta AJOFM la telefon 0241/481531.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite