Contabila Poliţiei Constanţa, suspectată de delapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O angajată a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa din cadrul departamentului financiar-contabil a fost chemată astăzi la Parchet pentru audieri, după ce în urma unei verificări s-a descoperit că din casieria instituţiei lipseau 5.000 de lei.

Alături de contabilă au mai fost prezenţi la Parchet pentru  a oferi informaţii în cadrul audierilor şi jurista instituţiei Gabriela Tudoran şi superiorul lor comisar şf Ion Nicu.  Procurorii vor dispune realizarea unei expertize contabile în acest caz. „Ei nu fac obiectul niciunei cercetări în acest moment prezenţa lor acolo datorându-se activităţilor muncii specifice de Poliţie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, agent principal Bogdan Păduraru.

Contabila lucrează în IPJ Constanţa de două luni după ce a dat concurs pe funcţie. Anterior lucrase în cadrul Poliţiei de Frontieră Brăila.

Update ora 15.00: Contabila suspectată se numeşte Georgeta Grădinaru. Neregulile au fost descoperite după ce la Serviciul Financiar s-a efectuat o verificare. Zilele acestea şi Camera de Conturi Constanţa efectuează evaluarea anuală a activităţii financiare a Poliţiei însă controlul lor se va termina vineri. „Încă suntem în verificări“, a declarat directorul Curţii de Conturi Constanţa, Lucian Borş

Update ora 17.00:  Procurorii au început urmărirea penală împotriva comisarului şef Grădinaru, contabila şefă a Poliţiei Judeţene, pentru delapidare, fals şi uz de fals. Anchetatorii au spus că, în cursul săptămânii trecute, femeia a primit o citaţie de la DNA Galaţi, unde trebuia să se prezinte în calitate de nartor. Pentru că nu avea bani, a decontat un ordin de serviciu pentru suma de 3500 de lei. Ulterior a rectificat ordinul şi a modificat cu pixul pentru suma de 6500 de lei. În timpul audierilor contabila a spus că intenţiona să pună banii la loc din salariu, pe care urma să îl încaseze în cursul acestei săptămâni.

Update ora 18.00: Doar 4500 de lei din banii luaţi din casieria Poliţiei au fost însuşiţi de contabilă restul fiind dat, cu titlu de împrumut unor colegi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite