Consiliul Judeţean Constanţa a preluat Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va trece de luna viitoare în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC).

Decizia a fost luată săptămâna trecută de către consilierii judeţeni. „Am pus nişte condiţii, pentru că nu ştim ce vom găsi acolo. Ştim doar ce ne-a spus Guvernul, că până la data de 31 martie 2010 a achitat toate datoriile spitalelor.

Cu toate acestea,  nu vrem să ne asumăm ce s-a întâmplat de la 31 martie şi până la 1 iulie până nu vedem ce cheltuieli au avut. Drept urmare, vom inventaria, vom audita şi vom vedea ce hotărâm“, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Directorul unităţii sanitare, dr. Dan Căpăţână  spune că zilele acestea s-au format comisiile de inventariere a bunurilor, apoi va urma semnarea protocolui de predare-primire şi se va forma noul Consiliu de Administraţie.

Acesta va fi alcătuit dintr-un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, un reprezentant al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius, o persoană din partea preşedintelui CJC şi încă două din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Încep externalizările

„Managerul spitalului va face parte din Consiliu, dar fără drept de vot. Ei vor hotărî tot ce ţine de buget, cheltuirea banilor, reorganizări“, a precizat dr. Căpăţână.

Directorul spitalului a mai spus că în cadrul procesului de reorganizare impus de Ministerul Sănătăţii există şi o dispoziţie în care începând cu data de 1 ianuarie 2011 salariile trebuie să reprezinte maxim 70% din cheltuielile spitalului. „La ora actuală ele reprezintă 87%“, a completat directorul.

De asemenea, până la data de 15 august unitatea este obligată să elaboreze o strategie care să le permită aducerea salariilor la acest procent.

„În primul rând, ce vom putea transforma din salarii în servicii, o vom face şi vorbim aici de curăţenie, spălătorie şi pază. După aceea vom trece la reorganizarea secţiilor din spital“, a specificat Căpăţână.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite