Congres Naţional de Istorie a Presei la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalităţi de marcă s-au reunit astăzi în Aula Manga a Universităţii „Ovidius“ Constanţa care găzduieşte Ediţia a IV-a a Congresului Naţional al Istorie a Presei, organizat de Asociaţia Română de Istorie a Presei (A.R.I.P.).

Congresul se derulează pe parcursul a două zile. Din program fac parte lansări de carte dar şi lucrări pe secţiuni menite să ilustreze cât mai fidel modul cum s-a născut şi a evoluat presa.
În premieră, anul acesta, în cadrul congresului, a fost instituit premiul pentru jurnalism ce poartă numele lui  Nicolae Sever Cărpinişan- primul jurnalist licenţiat al României. Primul laureat al acestui premiu a fost desemnat comandorul Marian Moşneagu, pentru performanţele sale jurnalistice şi cercetare în domeniul istoriei marinăreşti.

image

Trofeul a fost înmânat de profesorul universitar Letiţia Oprea, fiica jurnalistului.
 „Este un moment deosebit. Un arc peste timp. Nu este vorba numai de reparaţia adusă memoriei tatălui meu. Presa este glasul cetăţii iar istoria este sufletul ei“, a declarat Letiţia Oprea, înainte de a înmâna trofeul.

Congresul Naţional de Istorie a Presei se află la a IV-a ediţie. „În această sală sunt bibliografi, muzeografi, specialişti în cercetarea istoriei. Ne uneşte pe toţi o mare pasiune: dragostea pentru cercetare, istorie şi trecut“, a declarat conferenţiarul doctor Aurelia Lăpuşan, vicepreşedinte A.R.I.P. 

La congres au participat şi preşedintele Asociaţiei, Ilie Rad dar şi academicianul Marius Sala, care a susţinut o conferinţă pe tema „Lingviştii români în publicistica românească“ şi a lansat cartea „101 cuvinte moştenite, împrumutate şi create“.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite