Confiscări de sezon: petarde comercializate ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi jandarmii sunt cu ochii în aceste zile pe comercianţii ilegali de materiale pirotehnice. În ultima perioadă mai multe persoane s-au ales cu dosare penale pentru că vindeau petarde, un caz fiind descoperit chiar în incinta unei şcoli din Cernavodă.

Primele capturi le-au făcut poliţiştii Gărzii de Coastă. M.D. (de 34 ani) a fpst susprins în parcarea unui centru comercial oferind spre vânzare 200 petarde. Un caz aparte îl reprezintă cel al lui R.L.V. (39 de ani) care îşi făcuse vad pentru a vinde 300 petarde în incinta Şcolii Generale nr. 3 din Cernavodă.

Petardele au fost confiscate şi vor fi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa – Serviciul Arme şi Muniţii.

G. R (35 de ani), un alt comerciant illegal de petarde, a fost prins de jandarmi în zona Pieţii Brick din Constanţa în timp ce oferea spre vânzare un număr de 15 cutii cu petarde, a câte aproximativ 60 bucăţi fiecare, nefiind inscripţionate pe ambalaje clasa pirotehnică din care fac parte, singurele înscrisuri de pe ambalaj fiind „ MATCH CRACKER PICCOLO K0201”. 

Comercianţii sunt cercetaţi pentru deţinere şi transport sau orice altă operaţiune cu materii explozive efectuată fără drept, faptă prevazută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 si 3 din Legea 126/1995R.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite