Constanţa: Concurs între bucătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Concurs între bucătari
Constanţa: Concurs între bucătari

Primul festival D-ale Gurii Dunării/Savuraţi Dunărea şi Delta! a fost organizat de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD), în parteneriat cu Ursus Breweries şi eJOBS.Festivalul a început ieri printr-un concurs al unor echipe de bucătari din localităţile Jurilovca, Sarighiol de Deal, Crişan, Mahmudia şi Sarichioi.

La concurs au fost oferite premii în valoare totală de 6.000 de euro.Câştigurile vor fi folosite pentru realizarea unui muzeu sătesc multicultural în localitatea Jurilovca şi pentru modernizarea căminului cultural din Sarighiol de Deal. Banii mai sunt necesari pentru renovarea bisericii din Crişan, dezvoltarea atelierului de împletituri din papură din Mahmudia şi utilarea cu diverse echipamente a sălilor de curs din şcoala recent renovată din Sarichioi, precizează Agerpres.

Mircea Dinescu, preşedintele Academiei Gastronomice, a afirmat că şi în România, în special în Delta Dunării, există preparate din peşte, care merită să devină mărci aşa cum sunt în Germania. El a fost completat de guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu, care a subliniat necesitatea realizării unui brand. „Este nevoie de un stimul permanent pentru realizarea acestuia, iar societatea civilă este cea care ne poate ajuta foarte mult în acest domeniu“, a spus el.

Peştele, o tradiţie

„Delta Dunării nu se rezumă numai la turism în cort. Are mâncăruri tradiţionale excepţionale. Ne gândim chiar la un festival internaţional gastronomic D-ale Gurii Dunării“, a declarat şi preşedintele SDD, Liviu Mihaiu. Un eveniment asemănător a avut loc în primăvară la Holbina, când la prima ediţie a festivalului Stuffish au fost acordate premii pentru trei comunităţi locale din Deltă destinate finanţării unor proiecte de dezvoltare durabilă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite