Compania Romtelecom acuzată de ucidere din culpă: proces amânat la Judecătoria Medgidia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care compania Romtelecom este judecată pentru ucidere din culpă alături de directorul Diviziei de Sud-Est, Ovidiu Pripiş, a fost amânat după ce avocaţii au cerut restituirea dosarului la Parchet. Cauza se află pe rolul Judecătoriei Medgidia.

Rechizitoriul a ajuns în instanţă în luna decembrie anul trecut. Procurorii au anchetat moartea Doiniţei Alexandra Rahău (13 ani), o fetiţă din Rasova. Ea a murit după ce s-a jucat la un stâlp al companiei de telefonie unde fusese amenajat un leagăn. Stâlpul s-a prăbuşit peste ea. Procurorii au arătat că vina aparţine companiei din cauză că stâlpul în cauză nu fusese înlocuit de 20 de ani şi era putrezit.

Încă de la prima înfăţişare avocaţii apărării au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă din ţară. Cererea le-a fost respinsă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dosarul este judecat de un complet de minori din cauza vârstei victimei.

Premieră - compania Romtelecom trimisă în judecată pentru uciderea din culpă a unei copile de 13 ani


Stâlpii ucigaşi ai Romtelecom au fost „culeşi“ din Rasova

„La ultimul termen avocaţii au cerut restituirea cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale. Apărătorii au invocat o serie de nulităţi ale actelor de urmărire penală. S-a dat termen data de 6 mai pentru că ambele cereri sunt stufoase şi sunt anexate o serie de documente şi trebuie ca ambele părţi să ia la cunoştinţă“, a declarat judecătorul Alina Stănescu, preşedintele Judecătoriei Medgidia.

Procesul se află la al treilea termen pe fond.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite