Comemorarea unui erou: Cinci ani de la moartea Rechinului Drăguşanu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Batalionul „Rechinii Albi“ de la Topraisar comemorează astăzi cinci ani de la moartea colegului lor, sublocotenent post-mortem, Ionel Gheorghiţă Drăguşanu. Militarul se afla în misiune în Afganistan.

Sanitarul Batalionului „Rechinii Albi“ a murit în data de 21 iunie 2006 în Afganistan, la 20 de kilometri de Kandahar. „Se afla într-un transportor blindat care a trecut peste o încărcătură extrem de puternică de trotil, pusă de talibani. În urma exploziei blindajul a fost distrus iar o schijă i-a străpuns pieptul, foarte aproape de inimă“, îşi aminteşte colonelul Vasile Vreme, fostul comandant al misiunii. Alţi patru colegi ai militarului au fost răniţi. Cu toate că militarii au fost transportaţi imediat la cel mai apropiat spital cu un elicopter, Drăguşanu nu a supravieţuit. Militarul urma să revină în România în mai puţin de o lună. Batalionul „Rechini Albi“ se afla în misiune de patru luni aunci când s-a petrecut tragedia.

Bust ridicat în memoria militarului erou
 
În amitirea eroului Drăguşanu, colegii săi au ridicat un bust la şi au organizat o slujbă religioasă. „Era un om deosebit, un profesionist desăvârşit şi îşi făcea treaba foarte bine. Culmea este că el era sanitarul nostru, în cazul în care vreun coleg ar fi fost rănit, el era cel care ar fi trebuit să acorde primul ajutor“, spune colonelul Vreme. 

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite