Comedia Gâlcevile din Chioggia se joacă la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri seara, actorii Teatrului de Stat din oraş vor pune în scenă comedia celebrului dramaturg italian Carlo Goldoni. Actorii promit un spectacol captivant care să îi facă pe cei prezenţi să râdă până la lacrimi.

Personajele sunt inedite, iar pe tot parcursul piesei atmosfera va fi una antrenantă.

Emoţionaţi, actorii și regizorul piesei „Gâlcevile din Chioggia“ au vorbit ieri, la conferință de presă organizată la Teatrul de Stat din Constanța, despre premiera ce va avea loc vineri seara, de la ora 19.00.

Au lucrat într-un timp alert pentru a pune în scenă spectacolul. Au repetat câte zece ore pe zi, timp de o lună şi jumătate. „Am încercat să facem totul fără un buget prea mare şi într-un timp foarte scurt. Sperăm ca publicul să fie încântat de ceea ce am reuşit să realizăm“, a spus Dana Dumitrescu, regizorul piesei.

Comedia lui Carlo Goldoni prezintă viaţa comunităţii de pescari din micul orăşel Chioggia, aflat în apropierea Veneţiei, pe malul Adriaticii. Personajele se înscriu în toate tipologiile umane. Gâlceava este declanşată de prezenţa unui spiriduş, denumit „Baruffa“, care îi face pe oameni să interacţioneze şi să îşi scoată la iveală trăsăturile.

Mai mult decât atât, spectacolul merge pe ideea unei sugestii care să îi creeze publicului o stare de bine. Decorul în care se desfăşoară acţiunea este încărcat de plase pescăreşti, personajele poartă haine viu colorate, iar muzica este veselă.

„Ideea de la care am pornit în momentul în care am decis să montăm în scenă acest spectacol a fost aceea de a încerca să îi binedispunem pe oameni. Mai mult, am vrut să arătăm tuturor legătura dintre oraşul în care se joacă piesa şi cel despre care autorul vorbeşte în text“, a explicat regizorul spectacolului.

Citiţi mai multe în  !

stampila constanta
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite