UPDATE Colegiul Mircea cel Bătrân și Liceul Traian, pe podium la „Gala Premiilor în Educaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentaţii liceelor au venit cu premiul acasă
Reprezentaţii liceelor au venit cu premiul acasă

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi Liceul Teoretic Traian au fost premiate miercuri seara de Fundaţia Dinu Patriciu, în cadrul „Galei Premiilor în Educaţie", eveniment desfăşurat la Palatul Parlamentului.

UPDATE Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (CNMB) a fost reprezentat la  „Gala Premiilor în Educaţie“ de Lucian Moraru, directorul adjunct al liceului. În urmă cu puţin timp, acesta a ajuns la Constanţa cu diploma şi premiul de 10.000 de euro. „A fost o atmosferă frumoasă, caldă, printre invitaţi de seamă. Am fost puţin necăjiţi că nu am luat locul I, dar ne bucurăm că avem banii necesari pentru dezvoltarea centrului de cercetări de la liceu, coordonat de profesorul Ion Băraru“, a declarat Moraru.

„Domnul Băraru pregătise o listă cu aparatele necesare, însă se va mulţumi doar cu amenajarea centrului de cercetări“, a completat zâmbind directorul adjunct al CNMB.

Liceul Traian a fost reprezentat de profesoara de matematică Alina Dermengiu. „Premiul atârnă greu. Este cel mai mare premiu pe care liceul nostru l-a obţinut“, a spus dascălul la întorcerea în Constanţa. Ea spune că s-a simţit onorată de câştig şi că emoţiile au fost maxime. „Premiul nostru a fost acordat ultimul. Am concurat cu ONG-uri puternice şi suntem mândri că am fost singura şcoală în finală“, a completat Alina Dermengiu.

Directorul Liceului Teoretic Traian spune că nu s-a gândit încă ce va face cu suma de 2.000 de euro. „Probabil că vom investi banii în ediţia de anul acesta a concursului de film. Vreau să mulţumesc regizorului Dinu Tănase care ne-a ajutat să obţinem acest premiu“, a spun directorul Daniela Boskoff.

Cele două instituţii de învăţământ constănţene au fost nominalizate la secţiunile Şcoala Anului şi Cel mai bun proiect educaţional.

La secţiunea „Şcoala anului", Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân a obţinut locul al doilea şi un premiu în bani de 10.000 de euro. „Ne onorează această distincție și ne bucură recunoașterea meritelor corpului profesoral și a performanțelor elevilor noștri", a declarat astăzi dimineață directorul colegiului, profesor Vasile Nicoară. Primul clasat a fost Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamţ.

La secţiunea „Cel mai bun proiect educaţional", Liceul Teoretic Traian din Constanţa a obţinut o menţiune specială şi un premiu în bani de 2.000 de euro pentru Festivalul de Film Antiviolență pentru Liceeni.

„Este o mare bucurie pentru noi. Într-un fel ne aşteptam, pentru că eram convinşi că este un proiect reuşit şi de mare anvergură. La filmul de scurtmetraj cu tema «Adolescenţa în lumini şi umbre» au muncit 100 de persoane din liceul nostru, iar meritul ne-a fost recunoscut", a declarat Daniela Boskoff, directorul Liceului Teoretic Traian.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite