Cod roşu de radiaţii ultaviolete pe litoral şi în Dobrogea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sud-estul României înregistrează valori foarte mari ale indicelui de radiaţii ultraviolete, între 8 şi 10. Potrivit meteorologilor, litoralul şi Dobrogea se află de sâmbătă dimineaţa sub culoarea roşie a indicelui de radiaţii ultraviolete.

La Mangalia şi Constanţa, indicele de radiaţii ultraviolete a ajuns sâmbătă dimineaţa la 8,7. Niveluri ridicate s-au înregistrat şi la Bucureşti şi Brăila, cu niveluri de 8,1 dar şi la Galaţi cu un nivel de 8.0, informează Rtv. Medicii recomnada ca în perioada amiezii oamenii să evite expunerea la soare.

Citeşte şi: Şi ce dacă e caniculă la mare?
Sfaturi pentru a fi în formă vara asta

Indicele de ultraviolete indică relativ gradul de risc prin expunerea la radiaţia ultravioletă. Scara indicelui este de la 0 la 11+. Cu cât este mai mare valoarea indicelui cu atât este mai puternic potenţialul pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

Administraţia Naţională de Meteorologie calculează valoarea indicelui de radiaţii ultraviolete în conditii de cer senin şi îl estimează în funcţie de concentraţia stratului de ozon, localizarea geografică, poziţia Soarelui, albedoul suprafeţei terestre şi aerosoli.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite