Constanţa: Cod galben pentru litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cod galben pentru litoral
Constanţa: Cod galben pentru litoral

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului a trimis atenţionare meteorologică - COD GALBEN către prefectura judeţului Constanţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionarea de caniculă pentru Bucureşti şi zonele de câmpie din vestul, sudul şi estul ţării, de astăzi, ora 14,00, până mâine, ora 18,00.

Temperatura aerului va depăşi izolat, la amiază, pragul de 35°C, în Câmpia de Vest, Câmpia Română, sudul şi estul Moldovei şi vestul Dobrogei.

„În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi izolat pragul critic de 80 de unităţi“, a anunţat ANM.

Primele efecte ale caniculei
Medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa sunt pregătiţi să intervină la cazurile provocate de temperaturile ridicate. Medicul coordonator, Florina Corcodel, a declarat că astăzi au fost înregistrate mai multe solicitări, dar nu se constată o avalanşă de apeluri. Până în prezent, şase persoane, în special tinere, au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza leşinurilor sau ale spasmofiliilor, dar nu au avut nevoie să fie transportate la spital. „Probabil oamenii au început să înţeleagă şi să înveţe că trebuie să se protejeze atunci când este caniculă“, a mai spus medicul Corcodel.

Comitete de intervenţie


Ministerul Sănătăţii a revizuit Planul Naţional pentru caniculă şi a activat Comitetele de coordonare a intervenţiei rapide în cazul declanşării perioadelor de caniculă, de la nivelul direcţiilor de Sănătate Publică şi al serviciilor de ambulanţă.

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa va verifica şi supraveghea condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, respectiv asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcţionalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităţilor sanitare.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, pentru perioada de caniculă, să evite pe cât posibil expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00 şi să regleze aerul condiţionat, astfel încât temperatura să fie cu 5°C mai mică decât temperatura ambientală.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite