Cocaină introdusă prin portul Constanţa într-un container cu lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism după ce au încercat să introducă în ţară, prin portul Constanţa, o jumătate de tonă de cocaină. Cei doi sunt acuzaţi de trafic ilicit de droguri de mare risc.

Anghel Romeo Sebastian (30 de ani) şi Alvarez Moreno Ibon (36 de ani) s-au folosit de o firmă înmatriculată în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş, prin intermediul căreia au efectuat un import, introducând în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia. Cei doi intenţionau să introducă în ţară o jumătate de tonă de cocaină.

Prima parte a transportului, respectiv 160 de kilograme, a ajuns în portul  Constanţa în luna martie. Poliţiştii şi procurorii primiseră informaţii în acest sens şi au supravegheat cocaina, pe tot traseul, până a ajuns la firma din Maramureş. În data de 29 martie 2011, procurorii au făcut o percheziţie în Maramureş şi au găsit în paleţii cu scânduri,  cantitatea de circa 160 kilograme de cocaină având puritatea 99 la sută.

Drogurile proveneau din Bolivia, transportul urmând să tranziteze teritoriul României, având ca destinaţie finală Europa de Vest. Valoarea de piaţă a drogurilor confiscate este de 10 milioane de euro.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite