Claudiu Băluţă, micul tenor colecţionar de trofee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Băluţă a moştenit talentul muzical de la bunicul său
Claudiu Băluţă a moştenit talentul muzical de la bunicul său

Îi place să cânte melodiile lui Alessandro Safina şi Andrea Bocelli. Până acum un an a făcut karate, dar a renunţat la sport pentru adevărata pasiune - muzica.

De când avea câţiva anişori, cânta acasă şi îşi ruga părinţi să-l ducă la emisiuni muzicale. „Tot vedeam la televizor copii şi îmi spuneam că aş vrea să fiu şi eu la fel“, spune Claudiu.

Micul karatist

Iniţial, părinţii l-au îndrumat către sport. Micul artist a făcut şase ani de karate, dintre care patru ani de performanţă. Apoi, părinţii l-au înscris la Şcoala Populară de Arte din Constanţa, pentru că au descoperit că are talent în domeniul muzical.

A început să participe la concursuri, iar imediat au apărut şi premiile. A participat la competiţii precum Primul Ghiocel (Babadag), Steluţele Mării (Constanţa), Delfinul de Mare (Cumpăna), Ursuleţul de Aur (Baia Mare), Festivalul tinereţii (Costineşti) şi Steaua Dunării (Cernavodă). La concursul Sunetul muzicii a obţinut premiul al II-lea şi premiul special Tribut Michael Jackson, premiul II la Micul Artist la Craiova, premiul III la Steluţele Mării.

Muzica a bătut sportul

Un an de zile a făcut karate şi muzică, în paralel, dar la un moment dat şi-a dat seama că trebuie să renunţe la una dintre pasiuni. Anul trecut, s-a lăsat de sport şi a rămas la adevărata pasiune - muzica. Claudiu Băluţă ia lecţii la Cercul de Canto - Muzică Uşoară la Palatul Copiilor din Constanţa cu profesorul Margareta Dumitru.

În prezent, se pregăteşte să participe la Festivalul Armoniile Dunării, care va avea loc în această lună la Brăila. Artiştii lui preferaţi sunt Alessandro Safina, Andrea Bocelli, Mihai Trăistariu, dar îi place şi trupa de rock Linkin Park.

Visează să devină un artist cunoscut atât în ţară, cât şi peste hotare. Îşi aminteşte cu mare drag de momentul în care a obţinut prima centură la karate, dar parcă şi mai mult îi place atunci când este pe scenă. „Prima oară când am urcat pe scenă aveam mari emoţii pentru că am văzut o mulţime de oameni în faţa mea şi nu ştiam ce trebuie să fac să iasă totul bine. Am stat doar într-o parte a scenei, nu m-am mişcat. Acum nu mai am astfel de probleme, m-am obişnuit cu spectacolele“, povesteşte Claudiu.

Iubeşte animalele

Cântă, ascultă muzică, iar când nu face asta îi place să stea la calculator, să se joace cu pisica lui albă, Pipica (pe care o iubeşte foarte mult), sau să urmărească documentare ştiinţifice pe canalele de profil. Pentru că este atât de pasionat de muzică, îşi doreşte să urmeze Colegiul de Artă Regina Maria din Constanţa, bineînţeles secţia Canto de Muzică Uşoară.

Citiţi mai multe în !




image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite