Muftiatul vrea să demoleze rapid clădirea de lângă Geamia Hunkiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iusuf Muurat, Şeful Muftiatului Cultului Musulman, a susţinut azi o conferinţă de presă, pentru a anunţa decizia privind nelegalitatea autorizaţiei de construcţie a clădirii aflate la 1 metru distanţă de Geamia Hunkiar, declarat monument istoric.

Ieri, Curtea de Apel Constanţa a respins recursul intentat de SC Cin-Cin SRL, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanţa de a anula autorizaţiile de construcţie a clădirii de lângă Geamia Hunkiar, emise de Primăria Constanţa. Cele două avize au fost considerate nelegale. „Pentru comunitatea musulmană şi pt toţi iubitorii monumentelor istorice este o zi istorică. Acum încercăm să facem demersurile necesare pt ca în scurt timp să demolăm această clădire“, a spus Iusuf Muurat.

Plan B: comunitatea se implică

Muftiul a mai spus că demolarea trebuie efectuată de beneficiar, dar că există un plan de rezervă în cazul în care proprietarul refuză acest lucru: „Sunt foarte mulţi membri ai comunităţii care doresc să se implice în demolare, după ce vom avea toată documentaţia legală“.

Avocatul Muftiatului Cultului Musulman, Dumitru Badragan, a declarat că se va adresa Inspectoratului de Stat în Construcţii şi instanţelor de judecată pentru a obţine dreptul demolării construcţiei.

În acelaşi timp, Sorin Mocianu, reprezentantul SC Cin-Cin SRL, aşteaptă o hotărâree judecătoarească prin care acest imobil să poată fi demolat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite