Ciulinul din Poliția Bărăganului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine și-ar fi închipuit că, undeva, prin praful acesta al Bărăganului există un ciulin al Poliției, în care s-au înțepat cei care au vrut să treacă de el?

Ciulinul i-a dezumflat pe toți care au băgat mâna în buzunar după niște bancnote cu care să-i netezească ghimpii. I-a denunțat la Anticorupție.

Scaietele nostru este spaima șpăgarilor. El se ține, ca scaiul, numai de lege. „Probabil a fost șpaga prea mică“, au zis scepticii. „Nu mai există astfel de specimene de ciulini“, au clătinat din cap pesimiștii.

Ciulinul din Ciulnița Bărăganului este specie rară. Nu are nevoie de mai nimic ca să reziste singuratic, în ciuda intemperiilor. Pe seceta asta se hrănește doar cu prestigiu în loc de recompense. Nu i-ar sta bine și lui într-o grădină, la umbră, cu un firicel de apă care, dacă nu curge, tot pică?

Șeful de post din Ciulnița zice că nu. Și-ar face uniforma de rușine. Agentul-șef George Barangă a prins drag de meserie din copilărie, de pe vremea când tatăl său era abonat la revista Pentru Patrie. A lucrat numai ca polițist de țară, are un apartament la bloc și rate la bancă făcute pentru o mașină coreeană. Când nu se ajunge cu banii, face descoperiri de cont.

Nevasta lui are salariul minim pe economie. Ea administrează bugetul familiei, că el nu se descurcă. Problema banilor este prea spinoasă pentru ciulinul Bărăganului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite