Constanţa: Ciocnire între TIR-uri pe podul de la Poarta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Ciocnire între TIR-uri pe podul de la Poarta Albă
Constanţa: Ciocnire între TIR-uri pe podul de la Poarta Albă

Accidentul a blocat ieri circulaţia pe şoseaua Constanţa - Cernavodă timp de trei ore. La locul accidentului s-au deplasat trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

În jurul orei 14.00, Mihai Brezoianu (36 de ani), din Giurgiu urca podul care traversează Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari şi din cauza neatenţiei nu a văzut maşinile oprite în faţă, moment în care a frânat, dar din cauza carosabilului ud, a derapat. Acesta a intrat cu remorca TIR-ului B 57 YPN, în cabina unui alt TIR, CL 30 ANA, ce mergea regulamentar pe celălalt sens de mers. În urma impactului, Petrică-Costel Grecu (41 de ani), din Lehliu Gară, a fost prins în cabină.

La locul accidentului s-au deplasat trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea: autospeciala pentru descarcerare, ambulanţa de terapie intensivă şi resuscitare şi o autospecială cu apă şi spumă pentru asigurarea măsurilor antiincendiu. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu membrul inferior stâng amputat şi alte traumatisme corporale.

„Şoferul cu TIR-ul cred că a vrut să depăşească, nu înţeleg ce a vrut să facă şi a intrat cu colţul direct în cabina celuilalt TIR. L-a strivit pe bietul şofer, piciorul stâng îl are rupt de tot şi la nas era lovit, că i-am dat o batistă. L-am legat la picior cu cureaua, am încercat să-l ajutăm. Era plin de sânge şi oase pe jos. Bine că şoferul a tras dreapta şi s-a dus în parapet, că altfel intra în noi“, a povestit înspăimântată Nicoleta Alecu, o tânără de 23 de ani din Bucureşti, martoră la coliziune.

Şoferul vinovat, Mihai Brezoianu, se afla în cabină împreună cu cei doi copii ai săi minori, care au fost foarte şocaţi de cele întâmplate.

 „Nu ştiu cum s-a întâmplat. El a intrat în mine, dar acum cică eu sunt vinovat că am intrat pe contrasens. S-a întâmplat foarte repede. Am derapat, am vrut să ţin copiii, să-i apăr pe ei şi nici nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat că a trebuit să cobor din maşină“, a declarat Brezoianu.

În zonă, circulaţia a fost oprită mai mult de trei ore, iar traficul a fost deviat pe la Nazarcea. Unul din TIR-uri era încărcat cu seminţe de rapiţă, care s-au împrăştiat pe şosea şi a fost nevoie de intervenţia oamenilor de la Drumuri şi Poduri pentru a elibera şoseaua.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite