Constanţa: Abator clandestin la Ciobanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Abator clandestin la Ciobanu
Constanţa: Abator clandestin la Ciobanu

Polițiștii au descoperit în curtea unui localnic mai mulți porci sacrificați care fuseseră furați cu o zi înainte. Polițiștilor din comuna Gârliciu nu le-a venit să creadă când au văzut în ce condiții improprii sacrificase Nicolae Arisaleu mai mulți porci pe care îi furase de la vecinul său.

Animalele erau tranșate direct în noroi, iar carnea era depozitată lângă bălegarul celorlalte animale, care mâncau nestingherite resturile rămase în hală. Carnea astfel prelucrată urma să ajungă, cel mai probabil, pe masa unor amatori de alimente ieftine.

Totul a pornit de la o sesizare făcută de Lilian Potlog, proprietarul animalelor, care le-a spus polițiștilor că își bănuiește vecinul pentru furtul celor 20 de porci. „Am fost anunțați de dispariția dintr-o solă de porumb a mai multor porci. La domiciliul acestui localnic am găsit mai multe resturi de animale sacrificate. Continuăm cercetările pentru a afla ce s-a întâmplat atât cu restul animalor dar și unde a ajuns carnea“, ne-a declarat agentul șef Marin Chiper, șeful Postului de Poliție din Gârliciu.

Ajutaţi de un câine de urmă

Polițiștii nu au ajuns întâmplător la casa hoțului. Ajutați de un câine de urmă politistii ei au străbătut o distanță impresionantă până au fost conduși în gospodăria lui Nicolae Arisaleu. Între timp, principalul suspect a reușit să se facă nevăzut și este căutat și la această oră.

Când și-a dat seama că doar doi din cei 20 de porci furați mai sunt în viața, victima a fost la un pas să facă atac de cord. „Mi-a mai luat doi porci în urmă cu mai bine de o lună. Acum 40 de zile a mai încercat o dată, dar era un cumnat de-al meu pe aici și nu a  avut tupeu“, le-a explicat victima polițiștilor.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare. Anchetatorii încearcă acum să afle dacă bărbatul a vândut din carnea sacrificată, caz în care ar putea fi cercetat și pentru această infracțiune. De asemenea, anchetatorii nu exclud varianta ca principalul suspect să fi fost ajutat de mai mulți complici.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite