Ciobanii din Medgidia, alungaţi de pe păşuni de o hotărâre de Consiliu Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de ciobani au rămas fără pâine şi peste 800 de animale urmează să fie sacrificate. Acesta este bilanţul unei hotărâri a Consiliului Local Medgidia prin care terenul pe care păşteau sute de oi este dat spre administrare Consiliului Judeţean Constanţa.

Povestea a început pe data de 26 aprilie când în cadrul unei şedinţe ordinare, Consiliul Local Medgidia a adoptat un proiect de hotărâre prin care terenul era dat spre administrare Consiliul Judeţean Constanţa.

La rândul său, Consiliul Judeţean a predat terenul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri. Interesant este faptul că procesul verbal de predare primire dintre cele două instituţii este înregistrat înainte de a fi eliberat documentul prin care Consilul Local Medgidia cedează terenul Consiliul Judeţean Constanţa.

În încercarea de a pune mâna pe acest teren, reprezentanţii administraţiei locale dar şi judeţene au uitat de ciobanii care îşi câştigau cu greu pâinea cu ajutorul acelui teren.

În disperarea de a opri tractorul ce ara terenul, complet ruinat după ce a fost arat, oamenii şi-au îndemnat animalele spre utilaj. Au intervenit şi forţele de ordine, prezente în număr semnificativ la acest eveniment. Toată mânia lor se îndreaptă spre primarul oraşului, Marian Iordache, care le-a promis că va găsi o soluţie pentru a le rezolva problema. Până atunci, lucrările vor fi oprite, a promis edilul.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite