Cine mai face angajări în Constanţa pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta este generoasă pentru cei care au calificare în meseria de fierar betonist (10 posturi) sau cei care vor să ocupe posturi de conslier vânzări asigurări. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) 10 angajatori oferă 68 de slujbe.

În această perioadă, în baza de date a AJOFM Constanţa figurează doar 64 de locuri de muncă vacante. Oferta este săracă, rata şomajului ajungând la Constanţa la 5,7%.

Se caută muncitori calificaţi

Firma CON-A, specializată în lucrări de construcţii, este una dintre cele 10 din Constanţa care are nevoie de muncitori şi care a depus oferta de muncă la sediul AJOFM Constanţa.

„Lucrăm la complexul comercial Cora şi ne trebuie oameni serioşi, care să aibă calificare pe postul pe care aplică“, a explicat Cătălin Popoviciu, reprezentant CON-A.

Firma caută un dulgher, un pompagiu, şase muncitori necalificaţi şi doi şoferi de autocamioane sau maşini de mare tonaj. „În funcţie de calificare şi de experienţă, contractul este semnat pe o perioadă de 6 sau 12 luni“, a dat lămuriri Popoviciu. Salariile sunt cuprinse între 800 şi 1.200 de lei.

Un alt domeniu unde este nevoie de forţă de muncă este cel al asigurărilor. CIG Asigurări, Aviva Asigurări, Eureko Asigurări şi BCR Asigurări de viaţă oferă, fiecare, câte cinci posturi de consilieri vânzări asigurări.

Alte cinci slujbe le oferă SC Med Muncii SRL, care are nevoie de un post de asistentă medicală, un post de director, doi medici şi un şofer.

Slujbe disponibile şi în port

În Şantierul Naval din Constanţa, societatea Renav Steel Building are în ofertă 10 posturi de fierar betonist, un post de intendent, unul de legător sarcină, 3 de modelieri navali şi 2 de pregătitori sârmă.


Reprezentantul AJOFM Constanţa apreciază că rata şomajului va mai creşte până în luna martie a acestui an, după care va continua trendul de scădere anual, şi ca urmare a angajărilor din turism. În plus, AJOFm organizează cursuri gratuite de recalificare pentru şomeri.

„Avem puţine posturi vacante, însă pentru şomeri am pregătit cursuri de formare profesională. Dorim să recalificăm peste 1.200 de şomeri în meserii precum agenţi de turism, baby sitter, designer pagini web, contabili, recepţioneri, sudori, îngrijitori bătrâni la domiciliu“, a declarat Romulus

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite