Constanţa: Cinci profesori au fost prinşi copiind la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cinci profesori au fost prinşi copiind la titularizare
Constanţa: Cinci profesori au fost prinşi copiind la titularizare

Deşi pe liste s-au înscris 2.368 de cadre didactice, doar 1.920 s-au prezentat ieri la titularizare, 448 dintre ei renunţând dintr-un motiv sau altul la posturi. Alţi cinci, care lucrau deja în învăţământ au fost eliminaţi din examen, fiind prinşi cu copiuţe.

 
Examenul de titularizare s-a derulat între orele 10.00 şi 14.00, însă mulţi profesori au ieşit din sala de concurs după două- trei ore. Dascălii constănţeni care au dat examen la Şcoala Ciprian Porumbescu au declarat că în acest an subiectele de la titularizare au fost accesibile. „Cerinţele au fost mai uşoare decât în alţi ani, au fost subiecte frumoase. Sper să iau o notă mare şi să ocup un loc cât mai aproape de casă“, a declarat Florentina Anghel, o educatoare din Cernavodă.

Doar 510 posturi titularizabile 

Inspectoratul Şcolar Judeţean  (ISJ) a scos la concurs 2.606 de posturi, din care numai 510 sunt titularizabile. Problema este că majoritatea posturilor sunt vacante în mediul rural, doar 188 fiind valabile în oraş.

Unii profesori s-au retras, alţii au fost bolnavi

Din statistica ISJ reiese că ieri au fost eliminaţi din examen cinci cadre didactice care au au fost prinse copiind, cinci s-au retras din motive medicale şi 139 din motive personale. Un număr de 41 de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret nu au fost primiţi ieri dimineaţă în examen. 

Rectorul Universităţii Spiru Haret, prof. univ. dr. Olga Duţu a declarat că cei 41 sunt absolvenţi de Psihologie, Pedagogie şi Educaţie Fizică şi Sport şi au urmat cursurile la forma de învăţământ fără frecvenţă. Aceasta a ţinut să precizeze că nu există nicio diferenţă de planuri de învăţământ între ei şi universităţile de stat, studenţii învăţând după aceleaşi manuale şi aceeaşi profesori ca la zi.

Absolvenţii Universităţii Spiru Haret nu au fost primiţi în examen

Deşi Olga Duţu afirmă că sunt în relaţii bune cu ISJ şi au trimis din timp lista cu facultăţile acreditate, iar cei din cadrul Inspectoratului au primit dosarele, vineri, 10 iulie, au primit un fax de la MECI prin care li s-a solicitat să nu-şi mai trimită  absolvenţii în examen.

Inspectorul  școlar general Petrică Miu a declarat: „Nu înţeleg de ce-şi mai fac reclamă, din moment ce au atâtea probleme. Ştiu că acreditările sunt foarte scumpe, însă ei trebuie să intre în legalitate. Atunci când îşi vor acredita specializările se va rezolva totul, însă din câte văd, universitatea nu se agită prea tare către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) . Am discutat cu câţiva dintre candidaţi azi dimineaţă.  Este clar că nici pentru ei, dar nici pentru noi nu este o situaţie comodă“.

 
Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite