Constanţa: Ştafeta Ciclistă pe ruta Constanţa-Mangalia-Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Ştafeta Ciclistă pe ruta Constanţa-Mangalia-Bulgaria
Constanţa: Ştafeta Ciclistă pe ruta Constanţa-Mangalia-Bulgaria

Peste 20 de biciclişti din toată ţara au luat startul, astăzi, la ora 11.00, la Ştafeta Ciclistă. Evenimentul este organizat de Clubul Rotary Constanţa.

„Scopul manifestării este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de maşini din oraş şi al poluării“, a declarat reprezentantul organizatorilor, Sorin Calafus.

Cererea expresă a participanţilor la manifestarea sportivă este adresată primăriilor localităţilor prin care trec participanţii la start în traseul spre Mangalia şi apoi spre Bulgaria, pentru realizarea de piste pentru biciclete. „Singura localitate în care există pistă pentru biciclişti este Vama Veche. Un exemplu care ar trebui urmat în tot judeţul“, a declarat Sorin Calafus.

Cel mai tânăr concurent

Cei mai tineri participanţi la întrecere sunt Andreea şi Daniel Moscu de 5 şi, respectiv, 10 ani, amândoi pasionaţi de mersul pe biciletă.

Cicliştii au luat startul la Sala Sporturilor din Constanţa şi au pornit pe traseul: Bulevardele Tomis, Ferdinand, Alexandru Lăpuşneanu, 1 Mai, Şoseaua Mangaliei şi DN 38 Constanţa - Mangalia. „Din Mangalia, cine va mai putea, va continua ştafeta spre Bulgaria“, a mai spus Calafus.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite