Constanţa: Cetățeni turci prinși în flagrant în timp ce vindeau heroină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cetățeni turci prinși în flagrant în timp ce vindeau heroină
Constanţa: Cetățeni turci prinși în flagrant în timp ce vindeau heroină

Un om de afaceri din Constanța a fost arestat ieri în timp ce vindea unui ofițer sub acoperire peste 1 kilogram de heroină. Fiul bărbatului a fost și el reținut și a primit interdiciția de a nu părăsi țara.

Ofițerii Biroului pentru Combaterea a Crimei Organizate și Antidrog aveau informația că Sayim Demircan, de 54 de ani, cetățean turc cu domiciliul în Constanța poate aduce în țară droguri de mare risc.

Așa că un ofițer sub acoperire a intrat pe fir și a negociat cu turcul cumpărarea unui kilogram de heroină de calitate superioară contra sumei de 15.000 de euro. În timpul negocierilor cei doi s-au înţeles ca tranzacția să se facă în schimbul sumei de 13.000 de euro, așa că și-au dat întâlnire în biroul omului de afaceri turc situat în zona Casei de Cultură.

Numai că aici, imediat după ce Sayim Demircan a luat banii, pe ușa biroului au pătruns colegii ofițerului sub acoperire care i-au reținut pe cei doi, fiul traficantului, Ferhat Altan, de 29 de ani, ajungând și el în fața procurorilor.

Oamenii legi spun că cei doi au mers în turcia între 11 și 15 august cu un autoturism și s-au întors în țară cu pachetul în care se afla heroina. Se pare că cei doi dețin o firmă de transport pasageri pe ruta Constanța-Istanbul, prin urmare știau toate lacunele vameșilor și au reușit introducerea drogurilor în țară fără mari probleme.

Aceleași surse susțin că firma de transport nu mai avea încasări din cauza crizei economice și patronii sperau că astfel să revină pe linia de plutire. Cei doi riscă acum până la 25 de ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite