Constanta: Simulare de accident nuclear la centrala de la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Simulare de accident nuclear la centrala de la Cernavodă
Constanta: Simulare de accident nuclear la centrala de la Cernavodă

Între 19 şi 23 octombrie, în orașul Cernavodă se desfăşoară exerciţiul de protecţie şi intervenţie în caz de accident nuclear Axiopolis 2009. Programul aplicaţiei cuprinde şi restricţii în trafic.

Aplicaţia va avea loc în incinta centralei, dar şi în localităţile Cernavodă, Medgidia, Satul Nou, Seimeni, Saligny, Mircea Vodă, Rasova, și Peştera.

Autorităţile locale şi centrale, comitetele pentru situaţii de urgenţă se vor pregăti pentru a planifica acţiunile de apărare a populaţiei şi a salariaților centralei, în condiţiile unei urgenţe nucleare la CNE Cernavodă.

În timpul exerciţiului Axiopolis 2009, traficul va fi restricţionat, iar zonele de desfăşurare a exerciţiului vor fi delimitate prin marcaje specifice.

Sfaturi pentru populaţie

Localnicii vor fi rugaţi să respecte cu stricteţe îndrumările reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale forţelor de ordine publică.

Oamenii vor primi recomandări să își păstreze calmul, să nu se panicheze și să nu faciliteze răspândirea diferitelor zvonuri şi mai ales să nu apeleze numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala existenţa unor incidente în interiorul zonelor marcate, întrucât este un exerciţiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite