Cel mai mare armăsar din ţară, la expoziţie în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calul uriaş, alături de stăpânul său
Calul uriaş, alături de stăpânul său

Un armăsar percheron american ce are la greabăn 1.92 metri şi peste o tonă greutate poate fi admirat la Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean de la Pavilionul Expoziţional din Mamaia.

Lazy Daze Whawk are 10 ani, este negru şi poate trage 10 tone în decurs de o oră. Frumosul exemplar aparţine unui american de origine română, care l-a cumpărat în schimbul sumei de 40.000 de dolari.

Calul-gigant se află pentru prima dată în România, suţine proprietarul său, Adrian Ghereben, americanul de origine română. „Rasa lui Whawk poate fi de trei culori: alb, negru sau sur. Se îmbolnăveşte greu, digeră foarte bine şi mănâncă la fel ca oricare alt cal“, spune Adrian Ghereben. Dimineaţa mănâncă o porţie de cinci kilograme de ovăz, la fel şi seara, iar în timpul nopţii mănâncă jumătate de balot de lucernă.

Mănâncă normal

Deşi este atât de masiv, are 1.92 la greabăn şi depăşteşte greutatea de o tonă, este foarte blând. „Eu l-am cumpărat cu 40.000 de dolari de la poporul Amish din Statele Unite ale Americii. Era folosit la munca pământului. Este prietenos şi extrem de afectiv“, explică Adrian.

Transportul în România l-a costat peste 23.000 de dolari. Whawk a fost transporttat cu avionul din America în Olanda, preţul cursei fiind de 17.000 de dolari. De transportul din Olanda la Costineşti s-au ocupat ungurii, care i-au cerut românului acum cinci luni 5.310 euro.

Frumosul exemplar va putea fi văzut la herghelia care se va deschide în Costineşti. „Vreau să stau cinci ani în ţară şi să deschid o şcoală de echitaţie. Va fi un concept nou, pe care sper să-l integrez“, mai spune proprietarul armăsarului percheron american.

VEZI AICI OFERTA PRODUCĂTORILOR ŞI PREŢURILE DE LA SĂRBĂTOAREA RECOLTEI!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite