Constănţenii l-au propus pe Horia Nicolae ca fiind doctorul cu care se mândresc. Voi ce părere aveţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Horia Nicolae
Dr. Horia Nicolae

Peste 100 de constănţeni au nominalizat până acum doctorii cu care se mândresc. Medicii Ion Aşchie, Ion Ruşa, Elena Leu, Ildiko Toldişan, Fawaz Chazli, Horia Nicolae sau Viorel Cristurean sunt doar câţiva dintre medicii nominalizaţi pe site-ul constanta.adevarul.ro. Care este doctorul tău preferat?

Nominalizările pentru campania „Doctorii cu care Constanţa se mândreşte" iniţiată de „Adevărul se află pe ultima sută de metri. Până acum, constănţenii au nominalizat peste 30 de medici din mai multe domenii ale medicinei, de la ginecologie, cardiologie, ortopedie, până la neurologie, chirurgie cardiovasculară sau boli infecţioase.

Cele mai multe nominalizări sunt, până acum, pentru dr. Horia Nicolaie, de la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare medicală din Eforie Sud.

A realizat prima endoproteză de şold din judeţ

Medicul constănţean Mihai Horia Nicolae (58 de ani) este absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, promoţia 1978. Dr. Nicolae este medic specialist ortopedie-traumatologie din anul 1985, la Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recumepare Medicală (SOTRM) de la Eforie Sud. Din 1990 este şeful secţiei SOTRM, iar din 1991 este medic primar ortopedie-traumatologie.

În decursul carierei profesionale a efectuat peste 10.000 de operaţii, dar cel mai mult se mândreşte că că a realizat prima endoproteză de şold în judeţul Constanţa, în 1987. Medicul Nicolae mărturiseşte că are o pasiune specială pentru artroplastia de şold, operaţie care se efectuează în mod curent la unitatea medicală din Eforie Sud.

A tratat peste 40.000 de pacienţi din toată lumea

Cel mai nominalizat medic al campaniei „Doctorii cu care Constanţa se mândreşte are aproximativ 30 de lucrări prezentate la congrese de specialitate şi că a tratat peste 40.000 de pacienţi. „Primesc cu bucurie telefoane de aducere aminte din toată lumea", se mândreşte medicul constănţean.

Ceilalţi medici nominalizaţi de dumneavoastră sunt: dr. Toma Cucu (ortopedie), Daniela Bălaşa (ginecologie), Leila Memet (pediatrie şi medicină de familie), George Ştefan (chirurgie), Vasile Lupescu (ortopedie), Ion Ruşa (ginecologie), Eugenia Muja (boli infecţioase), Ion Bordeianu (chirurgie plastică reparatorie), Ildiko Toldişan (neurologie), Elena Leu (pediatrie), Fawaz Chazli (ginecologie), Marius Militaru (chirurgie cardiovasculară), Viorel Cristurean (ginecologie), Ioana Luţescu (ginecologie), Belgin Salim (cardiologie), Păştilă Victorian (ginecologie), Ion Aşchie (chirurgie), Rodica Bârsu (pediatrie), Mircea Cucu (ginecologie), Bogdan Davidescu (pediatrie), Corneliu Neagoe (pediatrie), Cătălin Grasa (chirurg).

Lista de nominalizări este deschisă şi aşteptăm propunerile tale pe constanta.adevarul.ro. Iată criteriile de care ar trebui să ţii cont atunci când propui un medic:

Reputaţie şi integritate. Ţine cont de cât de cunoscut este medicul pe plan local, însă pentru faptele sale bune bune, nu pentru scandalurile în care a fost implicat!

CV-ul doctorului. Studiile aprofundate, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru doctorul nominalizat.

Inovaţie şi cercetare. Dacă a participat la operaţii în premieră pentru comunitatea în care activează, dacă a avut interventii medicale cu un grad înalt de dificultate finalizate cu succes, ori a făcut proiecte prin care a a reuşit să doteze spitalul cu aparatură performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Nu primeşte şpagă. Ştim că este extrem de important ca medicul nostru să respecte jurământul lui Hypocrtate şi să nu-şi condiţioneze actul medical de primirea unor bani sau cadouri. Dacă ştii astfel de medici, spune-ne şi nouă!

Votează-i pe cei mai buni!

Miercuri, 20 octombrie, „Adevărul" va publica lista finală cu nominalizările celor mai buni medici din Constanţa şi se va da START VOT! Timp de 14 zile vei avea posibilitatea să-i votezi pe doctorii cu care Constanţa se mândreşte, iar în final, vei afla poveştile câştigătorilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite