Ceaţa densă a paralizat transporturile în Dobrogea GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizibilitatea a fost extrem de redusă
Vizibilitatea a fost extrem de redusă

De trei zile, ceaţa densă a pus stăpânire pe judeţele Constanţa şi Tulcea. Numărul accidentelor rutiere a crescut, manevrele în porturile maritime şi fluviale au fost suspendate, iar traficul aerian a fost dat peste cap.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări pentru zona Dobrogei. Joi dimineaţă, pe Autostrada Soarelui vizibilitatea era redusă sub 50 de metri, la fel şi pe drumurile naţionale din Constanţa şi Tulcea, dar şi în oraşe.

Şoferii au probleme în trafic


Ceaţa a dat mari bătăi de cap şoferilor. Unii nu au adaptat viteza la condiţiile de trafic şi au fost implicaţi în accidente rutiere. „Miercuri am înregistrat 19 tamponări în Constanţa, iar joi, până la ora 14.00, fuseseră deja reclamate 10“, a declarat inspectorul Marius Ghiţă, din cadrul Poliţiei Rutiere Constanţa.
Poliţiştii au adăugat că această cifră reprezintă doar 20 la sută din numărul real al incidentelor rutiere, pentru că este vorba numai despre şoferii care nu au reuşit să se înţeleagă pe cale amiabilă, prin firmele de asigurări.



Oamenii legii au o serie de sfaturi pentru conducătorii auto, pentru a evita să fie implicaţi în accidente. „În caz că autoturismele au deficienţe tehnice trebuie scoase imediat în afara carosabilului şi semnalizate. Pe timp de ceaţă este foarte important să fie aprinse proiectoarele. Este indicată echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă: există riscul formării poleiului dacă scad temperaturile şi, de asemenea, există riscul ca, în curbă, să derapeze“, a precizat inspectorul Marius Ghiţă. Şoferii care nu-şi echipează maşina corespunzător pentru sezonul rece riscă amenzi usturătoare, între 2.500 şi 4.000 de lei.
Ceaţa a afectat şi transporturile navale. În Delta Dunării, cursele efectuate de navele rapide au fost suspendate marţi şi miercuri. Reprezentanţii Căpităniei Tulcea au retras restricţia abia ieri după-amiază, însă fac verificări în fiecare dimineaţă.

De asemenea, manevrele în porturile maritime şi fluviale au fost suspendate din cauza ceţii. Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia erau închise joi după-amiază.

Cursele aeriene, redirecţionate

Şi traficul aerian a fost dat peste cap de ceaţa densă. În noaptea de miercuri spre joi, cursa de Timişoara, cu 42 de pasageri la bord, ce trebuia să aterizeze pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, a fost dirijată spre Aeroportul Otopeni. Avionul ce venea de la Pisa, cu 162 de pasageri la bord, şi ar fi trebuit să aterizeze la Constanţa a fost redirecţionat către Aeroportul Băneasa. „În ambele situaţii, pasagerii au fost transportaţi cu autocarele, iar în jurul orei 1.30 – 2.00 au fost la Constanţa“, a declarat Adrian Jiga, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Ceaţă la malul mării
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite