Cea mai mare tragedie rutieră din Constanţa, dosar clasat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci oameni au murit în accidentul rutier
Cinci oameni au murit în accidentul rutier

Cinci oameni au murit şi patru au ajuns în stare gravă la spital, pe 5 noiembrie 2009, după ce un microbuz cu pasageri s-a ciocnit cu un TIR. Din cauză că printre victime s-a aflat şi şoferul vinovat, dosarul a fost clasat în luna august 2010.

În accident, cel mai grav înregistrat în ultimii ani în Constanţa a fost implicat un microbuz care transporta pasageri pe ruta Constanţa - Tulcea aparţinând firmei Trace Trans. Autovehiculul  a plecat din staţia Tomis III la ora 11.30.

Nu a apucat să parcurgă nici un sfert din drum, pentru că la Piatra, zona Taşaul, şoferul microbuzului a intrat pe contrasens şi s-a lovit de un TIR care circula regulamentar din sens opus. Accidentul s-a produs într-o joi, în jurul orei 12.00.

Niciun vinovat, dosarul clasat

13 pasageri din microbuz au ajuns sub TIR din cauza şoferului care, pentru o clipă, şi-a luat ochii de la drum.

Click pe poze pentru a vedea imagini de la cel mai cumplit accident al ultimilor ani!

„Şoferul nu a fost atent, căuta foi de parcurs pe sus. Când am ridicat şi noi ochii, nu am mai ştiut de ce să ne ţinem. Vedeam negru în faţa ochilor“, a povestit Marian Egnur (29 de ani), pasageră.

Microbuzul s-a oprit pe câmp, iar TIR-ul s-a răsucit pe şosea, blocând traficul până seara târziu. Pe drum erau întinse trupurile sfârtecate a trei dintre victime.

În urmă cu un an şi-au pierdut viaţa cinci persoane: Cristina Decu (21 de ani) din Tulcea, Elena Sandu (52 de ani) din Tulcea, Ionel Dănilă, (55 de ani) din Tulcea, şoferul Nicolae Cojocea (54 de ani) din Medgidia, Maria Stamule (60 de ani) din Constanţa.

Cristina Decu (21 de ani) era studentă. Tânăra şi-a prezis moartea. Când a urcat în microbuz, i-a trimis prietenului ei un mesaj în care îi spunea că a urcat în autobuz cu şoferul acela care „conduce prost“.


Elena Sandu din Tulcea avea numai 52 de ani atunci când a urcat în microbuz. Soţul ei a murit în 2005, tot într-un accident rutier. Au lăsat în urmă trei copii de 25, 30, respectiv 31 de ani, şi doi nepoţei. „Mama era pentru noi motorul care ne dădea putere“, a povestit fiul Elenei, Viorel Sandu (30 de ani), la un an de la tragicul accident.

Cazul este clasat. „Dosarul a fost închis în luna august a 2010 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru că făptuitorul a murit“, au arătat procurorii.

Cu o jumătate de oră înainte de producerea accidentului, Cojocea a fost sancţionat de Poliţia Rutieră pentru că avea Inspecţia Tehnică Auto expirată cu o zi.


Cinci oameni a murit în cel mai cumplit accident din ultimii ani
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite