Constanta: Ce tatuaje se poartă în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Ce tatuaje se poartă în acest an
Constanta: Ce tatuaje se poartă în acest an

Fetele preferă tatuajele florale, cu fluturaşi şi delfini, iar băieţii aleg desenele tribale. Turiştii tineri nu pleacă de la mare cu amintiri care să dureze o viaţă ci, cel mult, şase luni. Noul suvenir la modă este tatuajul cu henna.

Staţiunea de pe litoralul românesc în care tatuajul se simte ca la el acasă este fără îndoială Costineştiul. Cristi (28 de ani) realizează tatuaje cu pensula înmuiată în henna în două minute. A dobândit această experienţă în zece ani de practică. Are pe taraba din faţa sa un catalog cu peste 10.000 de modele de tatuaj din care clienţii îşi pot alege. Catalogul cu modele de tatuaje este doar orientativ. Cristi reuşeşte să reproducă orice desen, pe care clientul îl expune din imaginaţie sau pe care i-l arată stocat pe telefonul mobil.
Fetele, de obicei, optează pentru tatuaje micuţe amplasate strategic, în locuri sexy. Alina, de exemplu, vrea un fluturaş aproape de zona înghinală, care să nu fie tot timpul expus vederii. Este gata cât ai clipi, ţine două săptămâni şi costă 5 lei. „Dacă mă voi obişnui cu el şi mi se va părea sexy şi după astea două săptămâni, îmi voi face unul permanent“, spune tânăra de 17 ani din Bucureşti.
Spre deosebire de anul trecut, când se purtau desenele ciudate cu monştri, anul acesta au revenit la modă tatuajele tribale şi cele cu litere chinezeşti. Cristi nu ştie chineza, dar de fiecare dată când vede un turist cu ochi oblici prin staţiune îl opreşte şi-l înteabă semnificaţia literelor.

Reproduce tatuajele lui Mutu şi Beckham

 „Mulţi sunt influenţaţi de tatuajele vedetelor. Am reprodus tatuajele lui Mutu sau Beckham de nenumărate ori“, povesteşte tânărul cu mâinile pătate de henna. Substanţa i se va curăţa de pe degete abia prin decembrie. Este, într-un fel, cartea lui de vizită. „Aşa recunoşti un om care ştie să facă tatuaje temporare profesioniste. Cei cu mâinile curate sunt simpli aplicatori de abţipild“, explică Cristi.

A tatuat toate zonele de pe corp

Chiar dacă sunt încă la modă, criza a lovit şi în tatuaje. „Anul trecut făceam şi câte 150 de tatuaje pe zi, anul acesta, cam 20“, spune Cristi.
Nu se sfieşte să recunoască că a pictat toate zonele de pe corp. „Am făcut tatuaje peste tot. Cred că există doar cinci centimetri din corpul unei femei pe care nu l-am tatuat“, zâmbeşte Cristi. Le pictează fără să-i tremure mâna sau să dea greş. „În staţiune sunt cam 18 oameni care spun că fac tatuaje, dintre ei, doar trei sunt profesionişti“, avertizează tatuatorul. Nu-şi face probleme din cauza concurenţei pentru că are încredere în turişti. „Oamenii stau şi se uită. Îşi dau repede seama care este bun şi care nu“, mai spune Cristi. Cel mai în vârstă client a fost un bătrân de 60 de ani, care i-a cerut „un tatuaj de cinci lei cu care să agaţe fetele“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite