Constanţa: Maria Cătălina Leţa, pianista care visează să devină arhitect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Maria  Cătălina Leţa, pianista care visează să devină arhitect
Constanţa: Maria Cătălina Leţa, pianista care visează să devină arhitect

Eleva se pregăteşte intens să devină cea mai bună arhitectă din Constanţa. Ea îmbină studiul cu pasiunile pentru fotografie, pian şi natură.

Îi place să facă atât de multe, încât cu greu poate spune ce o încântă mai mult. Vorbeşte cu drag despre materiile pe care le face la liceu, despre natură, dar şi despre pian.

Pianul, dragostea adolescenţei

„M-am apropiat de pian întâmplător. Primul contact cu instrumentul muzical a fost în şcoala gimnazială, în urmă cu şapte ani. Mai exact, am început să cânt la orgă, sub îndrumarea profesoarei de muzică. Apoi, a început să-mi placă şi am continuat“, mărturiseşte Cătălina Leţa.

Părinţii i-au cumpărat un pian electric, iar mai apoi a învăţat singură să cânte şi să încânte cu talentul ei. „Cânt de şapte ani, îmi place foarte mult pianul şi nu vreau să renunţ niciodată“, a completat adolescenta.

De la desen, la arhitectură

După ce ne încântă cu aria lui Puccini, aflăm că adolescentei îi place foarte mult să deseneze. Înclinaţiile artistice sunt mai mult decât evidente şi au încurajat-o să-şi urmeze pasiunile în munca de zi cu zi. „Vreau să dau la arhitectură, de aceea, de pe acum, când mai am timp, desenez, mă antrenez, studiez“, spune Cătălina.

Este atentă la detalii, îi place să schiţeze case, clădiri vechi, elemente din natură. Îi plac mai puţin portretele sau desenele cu oameni, de aceea le evită. Speră să devină cel mai bun arhitect din Constanţa şi să ajungă pe cele mai înalte trepte ale succesului.

Fotografia, o altă pasiune

Pentru a desena, se foloseşte de fotografiile pe care şi le face singură, în plimbările prin oraş, alături de prietenii ei. Cu aparatul foto în permanenţă agăţat la gât, eleva de clasa a XI-a surprinde în fotografiile ei detalii, emoţii, trăiri, sentimente. Nu are o tehnică anume, însă fotografiile ei sunt făcute din tot sufletul, iar obiectivul ei surprinde dăruirea ei.

Voluntar în timpul liber

De jumătate de lună, Cătălina este voluntar Mare Nostrum şi nu ratează nicio acţiune a organizaţiei nonguvernamentale. Îşi dorea de mult să se facă utilă, să contribuie la protejarea mediului. „Vroiam să fiu voluntar din timpul verii, numai că nu ştiam unde să merg, cui să mă adresez. După ce Mare Nostrum a venit la noi la liceu, m-am alăturat lor şi acum particip la toate acţiunile lor“, spune ea.

Cătălina este o adolescentă care în permanenţă caută provocări pentru a le încerca, a le studia şi a le deprinde.

Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite