Constanţa: UPDATE A fost identificat scafandrul găsit azi-dimineaţă în epava navei Medy. Vezi aici despre cine este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ispas ar putea fi scafandrul găsit astăzi de autorităţi
Cătălin Ispas ar putea fi scafandrul găsit astăzi de autorităţi

Trupul lui Cătălin Ispas (26 de ani) a fost recunoscut de Jorj Unciuleanu, patronul firmei Hunter's Company, pentru care lucrau cei doi scafandri. „L-am recunoscut după echipament", a spus Unciuleanu.

UPDATE ora 18.30. Cătălin Ispas era angajat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa dar avea dreptul să colaboreze şi cu firma privată de scufundări. Colegii pompierului au spus că Ispas avea brevet pentru scufundare la o adâncime de 15 metri obţinut în România şi unul pentru scufundări la până la 60 de metri adâncime, obţinut în Italia. „La obţinerea brevetului, în timpul antrenamentelor a existat un incident şi Ispas a trebuit să fie scos din apă şi dus în camera de decompresie“, au afirmat apropiaţii săi. Cunoscuţii şi-au exprimat convingerea că şi Zarafu este în sala maşini, însă nu a fost găsit pentru că el este primul care a  intrat în navă, fiind mai experimentat.  

UPDATE, ora 17.00 Trupul scafandrului a fost adus la mal în urmă cu puţin timp. Reprezentanţii firmei pentru care lucrau Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas spun că au recunoscut scafandrul după echipament: se pare că Ispas avea două butelii de oxigen când a coborât în epava navei Medy, iar Zarafu doar una. Scafandrul scos astăzi din camera motoare avea în spate două butelii de oxigen.

Emoţii şi disperare în familiile celor doi scafandri. Nu se ştie cine a fost găsit

Familiile se află în acest moment pe nava Opal, care a acostat la mal, şi încearcă să caute semne distinctive pentru a face diferenţa între cei doi scafandri dispăruţi la 9 septembrie.

Iniţial, surse din anchetă au spus că trupul ar fi aparţinut lui Cristian Zarafu, recunoscut după un dispozitiv purtat la mână.

Constanţa: UPDATE Familiile scafandrilor dispăruţi în mare imploră: daţi-ne măcar corpurile lor!

Mafia din zona portuară, vinovată de moartea scafandrilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite