Cât va costa cazarea pe litoral în vârf de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotelierii din sudul litoralului vor să atragă din nou turiştii din Ucraina, Belarus şi Rusia, care în prezent preferă litoralul grecesc şi bulgăresc. Ei micşorează preţurile cu 10-20%.

Tonul reducerilor îl dă cel mai mare operator de turism de pe litoral, THR Marea Neagră, ce deţine 35 de unităţi hoteliere însumând peste 12.000 de locuri de cazare în sudul litoralului. THR face reduceri semnificative pentru sezonul estival  2010.

„Am redus tarifele cu 20% faţă de anul trecut. Vrem să arătăm că tarifele din turismul românesc pot fi mai accesibile decât în Bulgaria şi Grecia“, a declarat Linica Stan, directorul THR Marea Neagră.

Astfel, în vârf de sezon, cazarea va costa 110 lei de persoană la hotel de patru stele, 92 de lei la 3 stele şi 67 de lei la două stele. În extrasezon, adică până la data de 15 iunie, turiştii trebuie să plătească 65 de lei la patru stele, 51 de lei la 3 stele şi 36 de lei la două stele. Hotelurile vor fi deschise la 1 mai.
Există oferte şi pentru cei care optează pentru cazare şi tratamente balneare. THR Marea Neagră deţine trei unităţi cu baze de tratament. Pachetul „O săptămână de refacere“, care cuprinde şase zile de cazare, cu patru zile de tratamente incluzând două proceduri pe zi costă 330 de lei de persoană. De asemenea, programul „Decada Balneară“ include nouă zile de cazare la trei stele, nouă zile de tratament şi costă 750 de lei de persoană. „Toate pachetele includ comisioanele agenţiilor, aşa că oamenii nu trebuie să plătească nimic în plus“, a adăugat Linica Stan.

Reduceri de 10% la Olimp

Olimp Estival SA, proprietarul  fosturilor hoteluri de protocol Amfiteatru şi Belvedere din Olimp, a anunţat că revine la tarifele din 2008, mai mici cu 10% faţă de anul trecut.

Hotelul Amfiteatru are 334 de camere, iar 27 dintre acestea sunt încadrate la categoria patru stele. Belvedere are 229 de camere. „În acest an, preţurile vor fi cu 10% mai mici decât în 2009. Revenim la nivelul din 2008 pentru a atrage cât mai mulţi turişti“, a declarat Fănel Onea, directorul SC Olimp Estival SA.

Astfel, până la data de 17 iunie, dar şi după 1 septembrie turiştii vor plăti 128 de lei pentru închirierea unei camere duble, cu mic dejun inclus. În perioada 18 iunie – 1 iulie şi 23 – 31 august preţul va fi de 160 de lei, iar în vârf de sezon, între 2 iulie şi 22 august, turiştii vor trebui să plătească 200 de lei. Pentru camera de 4 stele, în perioada de maxim interes, tariful va fi de 250 de lei. Hotelurile au piscină, iar camerele au vedere la mare.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite